Obligationer/middag: Renten falder efter rekorduge - ECB-tal i fokus

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 11:59  |  

Den toneangivende danske statsobligation lå stille fra morgenstunden, men er siden faldet med 2 basispoint til minus 0,16 pct.

Renten fortsætter dermed faldet fra torsdag i sidste uge, hvor den lukkede i minus 0,09 pct., hvilket var det højeste niveau siden april sidste år.

Siden faldt den dog til minus 0,14 pct. ved lukketid fredag.

På nøgletalsfronten vil opmærksomheden især være rettet mod ECB og dets PEPP-opkøb mandag eftermiddag.

- Stiger PEPP-opkøbene fra sidste uges 17,2 mia. euro, kan renterne blive presset ned, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Han peger på, at i lyset af den seneste tids rentestigninger er det ikke urealistisk, at ECB vil skrue op for opkøbene, hvis centralbanken altså vurderer, at rentestigningerne har været for kraftige den seneste tid.

Desuden kommer der mandag eftermiddag også tal fra ISM-indekset for den amerikanske industri.

ISM-indekset for industrien faldt en tand i januar, men for februar er forventningen en lille stigning, skriver Handelsbanken.

- Optimismen omkring vaccineudviklingen bør i kombination med den svagere dollar og bedringen i bilsalget holde hånden under ISM-indekset. Vi venter, at ISM-indekset vil understøtte den stigende optimisme omkring de økonomiske udsigter. Dette bør isoleret set smitte positivt af på aktiemarkederne, skriver banken.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder