Obligationer/middag: Renten falder lidt tilbage trods Powells tale

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 11:56  |  

Morgenens indledende rentestigninger er ved middagstid onsdag afløst af et mindre fald. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder et enkelt basispoint til 2,52 pct. efter en stigning på 7 basispoint tirsdag.

Rentefaldet kommer trods en tale tirsdag fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der ikke kunne udelukke højere renter i længere tid efter de seneste måneders inflationsstigninger.

- De seneste data har tydeligvis ikke givet os større tillid og indikerer i stedet, at det sandsynligvis vil tage længere tid end forventet at opnå denne tillid, sagde Jerome Powell tirsdag og tilføjede, at banken kan holde renterne på det nuværende niveau i 5,25-5,50 pct., "så længe det er nødvendigt".

- Talen er formentlig Powells sidste inden rentemødet den 1. maj. Investorerne har skubbet timingen for den første rentenedsættelse i USA til september, men sandsynligheden for slet ingen rentenedsættelse i år stiger, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

Onsdag er det så tid til, at flere direktører fra Den Europæiske Centralbank (ECB) går på podiet - heriblandt direktionsmedlem Isabel Schnabel.

- På sidste uges rentemøde stillede ECB investorerne en rentenedsættelse på næste rentemøde i juni i udsigt, hvis inflationen følger forventningerne. ECB-chef Christine Lagarde var dog ikke meget for at binde sig til yderligere rentenedsættelser. Derfor bliver det interessant, om vi får andre signaler fra nogle af dagens talere, påpeger Mathias Dollerup Sproegel.

Investorerne har efter rentemødet sat næsen op efter rentenedsættelser i eurozonen og indregner nu omkring tre rentenedsættelse inden årets udgang.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯