Obligationer/middag: Renten falder oven på svage tillidsindikatorer

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 12:15  |  

Rentefald har tag i det danske obligationsmarked mandag middag, efter at par europæiske nøgletal har bekræftet, at coronakrisen rammer økonomien ganske hårdt.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 12-tiden med en rente på minus 0,28 pct. - et fald på 5 basispoint fra fredag.

Forbrugertilliden i eurozonen viste minus 11,6 i den endelige opgørelse for marts, hvilket var uændret i forhold til det, som den foreløbige statistik havde vist og det laveste niveau siden 2014.

Blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg var der heller ikke ventet ændringer i den endelige opgørelse.

I februar var forbrugertilliden minus 6,6.

Også den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i marts til 94,5 fra 103,4 måneden før. Økonomerne havde ventet en endnu større tilbagegang til 91,6 ifølge et estimat fra Bloomberg.

Indekset, der ikke har ligget lavere siden 2013, er sammensat af en række erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen.

Tungest vejer industritilliden, som faldt til minus 10,8. Her var der ventet indeks minus 12,6 ifølge Bloombergs rundspørge, efter at indekset viste minus 6,2 måneden før.

KINESISKE NØGLETAL PÅ VEJ

I ugens løb kommer der flere nøgletal, der ventes med spænding af markedet. Blandt andet offentliggøres der natten til tirsdag det kinesiske PMI-indeks for marts.

Her venter seniorøkonom i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, en "mærkbar stigning" fra niveauet i februar, der var det laveste niveau nogensinde. Det skyldes, at økonomien stille og roligt er ved at genåbne oven på udbruddet af coronavirus.

- Helt konkret venter vi, at indekset for industrien stiger til 45,5 i marts fra 35,7 i februar, mens servicesektoren ventes at stige til 40,0 fra 29,6 i februar. Stiger indeksene mindre, end vi venter, kan det give globale aktiekurs- og rentefald, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder