Obligationer/middag: Renten ned forud for underskrift på handelsaftale

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 11:51  |  

Den første fase af handelsaftalen mellem USA og Kina kan igen komme til at løbe med en stor del af opmærksomheden tirsdag, hvor det danske obligationsmarked ved middagstid falder med 1 basispoint til minus 0,18 pct. i forhold til niveauet ved dansk lukketid mandag.

Udsigten til at de to lande i denne uge vil underskrive den delvise aftale i den efterhånden langvarige handelskonflikt, reducerede mandag appetitten på de sikre amerikanske statsobligationer, hvor renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg 2 basispoint til 1,84 pct. mandag.

Handelsaftale mellem USA og Kina, som blev indgået i slutningen af 2019, ventes at blive underskrevet onsdag, men der er fortsat en række uklarheder om, hvad aftalen reelt indeholder.

Mandag kom det desuden frem i en halvårlig rapport fra det amerikanske finansministerium, at USA ikke længere anser Kina for at være en valutamanipulator. Kina er blevet taget af listen, da landet har lovet at imødekomme USA på flere punkter, oplyses det ifølge Bloomberg News.

Tirsdag kan investorerne også rette blikket mod en række økonomiske nøgletal.

Allerede natten til tirsdag blev nye tal for den kinesiske handelsbalance offentliggjort. Tallene viste, at såvel importen og eksporten i Kina steg mere end ventet i december.

Målt i dollar var der tale om en stigning i eksporten på 7,6 pct. sammenlignet med samme måned året før. Økonomerne havde ventet en stigning på 2,9 pct. efter et fald måneden før på 1,3 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Importen i december steg 16,3 pct. i dollar mod en ventet stigning på 9,6 pct. I november steg den kinesiske import med beskedne 0,3 pct. i dollar.

Fra USA offentliggøres der også nyt om udviklingen i de amerikanske kerneforbrugerpriser, der for december ventes at vise en stigning på 2,3 pct. på årsbasis, viser data fra Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder