Obligationer/middag: Renterne bakker lidt inden vigtige inflationstal

Udgivet den 13-03-2018  |  kl. 11:36  |  

De danske statsrenter holder sig nogenlunde i ro tirsdag formiddag, hvor der kigges frem mod nogle vigtige inflationstal fra USA i eftermiddag.

Tendensen er til lidt faldende renter, og herhjemme er renten på den toneangivende tiårige statsobligation i godt 0,66 pct., hvilket er omtrent 1 basispoint lavere end lukkeniveauet fra mandag.

Det altoverskyggende tema i markedet er inflationstallene fra USA. Efter sidste uges arbejdsmarkedsrapport, der viste en enorm jobskabelse i februar, men en mere begrænset lønvækst, har investorerne handlet aktierne op i forventning om, at inflationspresset måske alligevel ikke er så stort som først antaget.

Derfor vil tallene tirsdag få stor opmærksomhed, da de vil vise, om inflationen i februar nu også var så afdæmpet, som lønudviklingen kunne indikere.

Blandt økonomerne er det ventet, at forbrugerpriserne i februar steg med 2,2 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Hvis det holder stik, vil inflationen være tiltaget en smule fra januar, hvor stigningerne var 2,1 pct.

Endnu mere væsentlig er tallet for kerneinflationen, der fraregner udviklingen i energi- og fødevarepriserne, dog nok. Her venter økonomerne en stigningstakt på 1,8 pct. i februar sammenlignet med februar 2017, og det vil være en flad udvikling i inflationen, i det prisstigningerne i januar ligeledes var 1,8 pct.

På månedsbasis ventes der en stigning på 0,2 pct. i både de samlede forbrugerpriser og kerneforbrugerpriserne. Her var stigningstakten i januar henholdsvis 0,5 pct. og 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:07:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:07:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder