Obligationer/middag: Tendens til lavere rente i nervøst marked

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 12:15  |  

I et finansmarked, der tirsdag er tynget af stigende coronasmitte og præget af nervøsitet og afventende aktivitet frem mod det amerikanske præsidentvalg tirsdag i den kommende uge, tenderer obligationsmarkedet mod faldende rente.

Ved middagstid tirsdag er niveauet for den tiårige toneangivende danske statsobligation en rente, der vipper mellem minus 0,46 pct. og minus 0,47 pct. Men renten har i formiddagstimerne et par gange været ganske tæt på minus 0,47 pct.

Renten lå ved åbningen tirsdag i minus 0,46 pct., som var 1 basispoint lavere end ved dansk lukketid mandag.

Handlerne er også opmærksomme på, at der endnu ikke er opnået enighed mellem Demokraterne og Det Hvide Hus i Washington om en hjælpepakke til den amerikanske økonomi.

De konkrete makronyheder zoomer tirsdag ind på friske data for den amerikanske forbrugertillid i oktober. Den ventes stige til 102,0 i oktober fra 101,8 måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

Eftermiddagen byder også på tal for indgangen af amerikanske varige goder, som ventes at vise en stigning på 0,5 pct. for den samlede udvikling og på 0,4 pct., hvis transportgoder ekskluderes.

Yderligere ventes FHFA-indekset for boligpriserne at vise en stigning på 0,7 pct. i august mod en stigning på 1,0 pct. måneden før.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder