Obligationer/tendens: Finjustering i sigte oven på inflationstal - Lagarde taler

Udgivet den 13-10-2023  |  kl. 07:14  |  

Pilen peger en smule opad for de danske renter fredag oven på massive rentestigninger i USA torsdag, hvor lidt højere inflationstal for september skabte uro.

Rapporten afslørede, at prisstigningstakten fortsat er en del højere end centralbankens mål på 2 pct., og dermed kan det blive nødvendigt at stramme pengepolitikken endnu en gang inden året er omme.

Ifølge Sydbank er sandsynligheden for en amerikanske renteforhøjelse til december steget til nu 40 pct. mod 30 pct. inden rapporten.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond steg torsdag med 14 basispoint til 4,70 pct.

Siden er den amerikanske rente dog dykket lidt igen på børsen i Tokyo til 4,67 pct., men det er stadig 2 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid torsdag.

Herhjemme steg renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation torsdag med 6 basispoint til 3,05 pct. I løbet af ugen er den tiårige danske rente dog faldet 14 basispoint, efter at den i sidste uge ramte det højeste niveau siden 2011.

Fredagens nøgletalskalender byder på endelige inflationstal for september fra både Frankrig og Spanien. Der kommer desuden nyt om industriproduktionen i eurozonen, og University of Michigans forbrugertillidsindikator i USA.

Væsentligst bliver muligvis nyt fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Christine Lagarde, senere i eftermiddag ved et arrangement hos Den Internationale Valutafond.

- Christine Lagarde taler kl. 15, og hvis hun sender bløde signaler omkring den europæiske økonomi og inflation, kan det presse renterne ned.

Fra talefronten kommer der fredag også nyt fra Joachim Nagel, centralbankchef i Tyskland og ECB-rådsmedlem, og fra Patrick T. Harker, chef for Federal Reserve i Philadelphia, taler.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder