Obligationer/tendens: Kina-tal kan presse - recessionsfrygt lurer

Udgivet den 16-05-2022  |  kl. 07:15  |  

Efter en forlænget weekend er der ikke meget for de danske handlende at se frem mod mandag. Dog er der tidligt mandag kommet skuffende nyt fra Kina, der kan være med til at puste til frygten for recession.

- Nedlukninger af den kinesiske samfund sætter sit tydelige præg på de økonomiske nøgletal, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Den kinesiske økonomi viste markante tegn på afmatning i april, hvor detailsalget styrtdykkede, mens industriproduktionen bremsede kraftigt op - begge dele i et langt højere tempo end forudset.

Det fremgår af data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing mandag morgen.

Det kinesiske detailsalg faldt 11,1 pct. i april i forhold til samme måned året før, mens økonomerne havde estimeret et drop i salget på 6,6 pct. Industriproduktionen faldt samtidig 2,9 pct. mod en ventet stigning på 0,5 pct.

Torsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med hele 15 basispoint til 1,21 pct.

RECESSIONSFRYGT PRESSER SIG PÅ

Mens det danske marked holdt lukket fredag, var der gang i det amerikanske marked blandt flere. Torsdag blev markedsrenterne sendt ned af frygt for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan sende økonomien ind i en recession, når den med en stribe af ventede renteforhøjelser vil forsøge at bekæmpe den tårnhøje inflation.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag 8 basispoint til 2,86 pct. efter sving mellem 2,81 og 2,91 pct.

Fredag var de så vendt 180 grader rundt, og den toneangivende tiårige rente toppede i 2,94 pct., kort tid inden markedet lukkede i niveauet 2,92 pct.

Mandag morgen lå den tiårige rente længe i 2,93 pct. på T-bond-markedet i Tokyo, men de chokerende dårlige kinesiske data for detailsalg og industriproduktion sendte den tiårige rente til i underkanten af 2,90 pct.

Det er 3 basispoint højere end ved dansk lukketid torsdag inden bededagsferien.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯