Obligationer/tendens: Lægger an til flere rentefald

Udgivet den 04-09-2015  |  kl. 07:25  |  

De danske statsrenter lægger umiddelbart an til at fortsætte torsdagens rentefald fra starten af fredagens handel.

Torsdag var der generelt positiv stemning på aktiemarkederne, og det blev yderligere forstærket, da chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, gik på talerstolen efter bankens rentemøde ud på eftermiddagen.

Her løftede han nemlig sløret for, at ECB er parat til at gøre, hvad der skal til for at holde den europæiske økonomi i vækstsporet, og det kan blandt andet involvere en forlængelse af det nuværende lempelsesprogram ud over september 2016, der ellers er sat som slutpunktet for programmet.

ECB sender under programmet 60 mia. euro ud i systemet hver måned. Samtidig med den melding sænkede ECB også prognoserne for både bruttonationalproduktet (BNP) og inflationen i eurozonen i de kommende år, og det satte skub i en svækkelse af euroen og rentefald på de fleste markeder.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte med et fald på 5 basispoint til 0,95 pct.

Fredag retter fokus sig mod den amerikanske beskæftigelsesrapport for august, der offentliggøres klokken 14.30. Blandt økonomerne er det forventningen, at der blev skabt 217.000 job uden for landbruget i august mod 215.000 måneden før. Det viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Og skulle rapporten overraske positivt, kan det meget vel skabe faldende aktier og også yderligere rentefald, da det formentlig er et afgørende parameter for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i vurderingen af, hvorvidt den ledende rente skal hæves ved rentemødet om små to uger.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  Tendens❯  Børsindblik❯ 

Relaterede nyheder