Obligationer/tendens: Let dag på nøgletal efter højspændt torsdag

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 07:12  |  

Handlerne på obligationsmarkedet kan fredag bruge dagen på at sunde sig, efter ugens nøgletalsspænding blev udløst torsdag, hvor de amerikanske inflationstal blev offentliggjort.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation med udløb i 2029 ventes dog at tage et dyk fredag, da renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation er faldet 6 basispoint, siden obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Samlet faldt den amerikanske rente med 5 basispoint til 1,44 pct. torsdag - og fredag morgen handles den til 1,43 pct. på markedet i Tokyo.

Den amerikanske inflation steg i maj til 5,0 pct. fra 4,2 pct. i april mod ventede 4,7 pct. Det var det højeste niveau siden august 2008, da den var på 5,4 pct., skrev Financial Times.

Trods den højeste inflation i knap 13 år i USA, faldt renterne alligevel i USA. Udviklingen var i tråd med udmeldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), om at inflationspresset vil være midlertidigt.

Herhjemme steg blot 1 basispoint til minus 0,10 pct. For en uge siden gik renten på weekend i minus 0,07 pct.

Fredag byder på amerikanske forbrugertillidstal fra University of Michigan, der ventes at stige en anelse i juni ifølge et estimat fra Bloomberg News.

- Forbrugernes humør er stadig langt fra niveauet før covid-19. Det kan skyldes, at den reelle arbejdsløshed er noget større, end de officielle tal viser, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder