Obligationer/tendens: Rentefald fra morgenstunden

Udgivet den 22-03-2018  |  kl. 07:14  |  

Der er lagt op til rentefald fra morgenstunden, når det danske obligationsmarked åbner torsdag. Vigende renter på de amerikanske T-bonds viser vejen, efter at det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), sent onsdag afsluttedes med en lidt mindre aggressiv tone, end forventet.

Mødet mundede som forudset ud i en renteforhøjelse på 25 basispoint til 1,50-1,75 pct., og dermed den første af de tre planlagte renteforhøjelser, som beslutningstagerne fortsat stiller i udsigt for i år.

Ved dansk lukketid onsdag handledes den danske tiårige statsobligation med en rente på 0,64 pct, hvilket var 1 basispoint højere end tirsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede 2 basispoint lavere i 2,88 pct. på markedet i New York efter at have snuset til 2,94 pct. kort efter rentemeddelelsen fra Federal Reserve.

Torsdag morgen handles de amerikanske T-bonds med en rente på 2,87 pct. på markedet i Tokyo. Det er 3 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem onsdag eftermiddag.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med rentefald, skriver Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Federal Reserve løftede forventningerne til antallet af renteforhøjelser i 2019 fra to til tre på baggrund af de vedtagne skattelettelser og øgede offentlige investeringer, mens vurderingen af arbejdsløsheden viser et forventet fald uden markant accelererede lønvækst.

Torsdag byder på Ifo-indikatoren fra Tyskland som den mest iøjnefaldende europæiske offentliggørelse, mens diverse PMI-data begynder at ticke ind fra såvel Europa som USA.

Den ulmende handelskrig med USA kan trække Ifo-indekset ned, og et større fald vurderes at kunne presse de europæiske renter og svække euro.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
19/07/18

 
-0,55%
 
18/07/18

 
0,00%
 
19/07/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder