Obligationer/tendens: Renten kan stige inden Lagarde indtager scenen

Udgivet den 28-09-2022  |  kl. 07:18  |  

Der kan være lagt op til stigende renter på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorerne får travlt med at finde råd og vejledning i en stribe taler fra centralbankchefer fra begge sider af Atlanten. Og der kan hurtigt blive tændt op under markedet.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, taler allerede klokken 9.15.

- En tale fra Lagarde kan som altid give udsving i renterne, og derfor vil den blive fulgt tæt, konstaterer Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar onsdag.

I USA steg renterne en smule tirsdag, og de er fortsat oppe onsdag morgen, hvor den toneangivende tiårige amerikanske rente ligger i 3,97 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 4 basispoint over renteniveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag, og det kan være forvarsel om yderligere danske rentestigninger.

Herhjemme ramte den tiårige danske rente tirsdag det højeste niveau siden 2011 efter et hop på 12 basispoint til 2,62 pct.

TYSK FORBRUGERTILLID

De lange renter steg på ryggen af stærke amerikanske nøgletal for blandt andet forbrugertilliden, der dæmper bekymringerne for en kommende recession i USA, men samtidig signalerer, at den amerikanske centralbank har rigeligt rum til at hæve renten yderligere for at bekæmpe den tårnhøje inflation.

Onsdag kan investorerne så skæve til tyske forbrugertillidstal, og de bliver næppe lige så munter læsning. Økonomer venter et fald i forbrugertilliden til minus 39,0 i oktober fra minus 36,5 i september. Det vil i givet fald være laveste niveau i målingens historie, der strækker sig tilbage til 2005.

Der kommer desuden nyt om det danske detailsalg, og i USA offentliggøres nyt om engroslagre og igangværende bolighandler.

Samtidig kan investorerne hente inspiration i et væld af taler. Ud over Christine Lagarde taler den slovakiske og østrigske centralbankchef og også den amerikanske centralbanks spidser har travlt onsdag.

Centralbankchef Jerome Powell taler klokken 16.15. Desuden taler fire regionale chefer i løbet af eftermiddagen og aftenen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯