Obligationer/tendens: Renteplus i vente forud ECB-møde

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 07:39  |  

Der er udsigt til let stigende renter på det danske obligationsmarked torsdag morgen, efter at USA natten til torsdag udskød en bebudet forhøjelse af told på kinesiske varer til en samlet værdi af 250 mia. dollar med to uger.

Ud over handelskrigen vil ører og øjne torsdag vil hvile på rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), der afholdes torsdag eftermiddag.

Renterne på de amerikanske statsobligationer steg natten til torsdag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter offentliggjorde beslutningen om udskydelse af toldforhøjelserne på kinesiske varer for 250 mia. dollar til 30 pct. fra 25 pct.

Torsdag morgen ligger renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation på 1,76 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 3 basispoint højere end ved dansk børslukketid. På aktiemarkedet har reaktionen været positiv, og futures for både de amerikanske og europæiske aktiebørser ligger højere torsdag morgen.

Udviklingen kan meget vel smitte af på de danske obligationskurser torsdag morgen. Onsdag blev de rentestigninger, der prægede det danske marked mandag og tirsdag, erstattet af rentefald, og den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 1 basispoint lavere i minus 0,55 pct.

FLERE SPØRGSMÅL SKAL BESVARES

Markedet har igennem et stykke tid kigget frem mod det pengepolitiske møde i Frankfurt, og ifølge Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank, er der flere spørgsmål, der skal besvares.

- Der er blevet skrevet, analyseret og tænkt store tanker, og nu er tiden inde til, at ECB fortæller investorerne, om styringsrenten skal sænkes, skriver han.

- Vi venter, at ECB sænker styringsrenten med 0,20 procentpoint til minus 0,6 pct. og forlænger udsigterne med negative renter. Det er også vores forventning, at ECB genstarter opkøbene af obligationer for nye penge med omkring 30 mia. euro per måned, vurderer han i en analyse torsdag morgen.

ECB forventes ifølge Bloomberg News at sænke indskudsrenten til rekordlave minus 0,50 procent. Renten er nu på minus 0,40 pct., hvor den har ligget siden 2016.

Uanset udfaldet af torsdagens rentemøde, så hæfter makroanalytikeren sig ved det efterfølgende pressemøde, hvor kommunikationen fra ECB's topchef, Mario Draghi, kan påvirke renterne.

- Alt tyder på, at Draghi kopierer sit allerførste rentemøde ved at sætte renten ned. Spørgsmålet er dog, hvor stor rentenedsættelsen bliver, og hvordan rentenedsættelsen bliver kombineret med andre tiltag, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

- Hvis vi får ret i, at renten sænkes med 0,20 procentpoint, og obligationsopkøbene genoptages, venter vi at se rentefald oven på rentemødet, vurderer han.

Resultatet af rentemødet offentliggøres klokken 13.45 dansk tid efterfulgt af et pressemøde, hvor Mario Draghi taler, klokken 14.30.

Torsdagen byder foruden det europæiske rentemøde også på nøgletal fra Eurozonen med julis tal for industriproduktion samt endelige tal for tyske forbrugerpriser i august.

I samme boldgade kommer der blandt andet tal for kerneforbrugerpriser i august fra USA.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder