Obligationer/tendens: Små rentesving i vente frem mod vigtige møder

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 06:57  |  

Det tyder på, at der blot vil være små renteudsving på det danske obligationsmarked, når handlen indledes torsdag morgen.

De amerikanske statsrenter er faldet en spids tilbage siden dansk børslukning onsdag, hvilket kan indikere små rentefald.

Det ledende tiårige amerikanske statspapir forrentes torsdag med 0,79 pct. i Tokyo, hvilket er 1 basispoint lavere end ved dansk børslukning onsdag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med rentefald, lyder vurderingen fra Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

- Investorerne vil i dag have fokus på videokonferencen blandt G20-landenes statsledere og centralbankchefer samt dagens videomøde i Det Europæiske Råd, skriver han i en kommentar.

Her er fokus på, om der kommer nye koordinerede tiltag til at afdæmpe de økonomiske konsekvenser af det globale udbrud af coronavirus.

Det kan for eksempel være i form af såkaldte "euro-bonds" eller en aktivering af EU's krisefond ESM, vurderer Mathias Dollerup Sproegel:

- Meldinger fra videomøderne kan være med til at diktere stemningen på finansmarkederne, vurderer han.

Onsdag nærmede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sig endnu engang positivt terræn, da den steg 4 basispoint til minus 0,08 pct.

Torsdag offentliggøres der også en stribe amerikanske nøgletal, som investorerne kan finde inspiration til handlen i - blandt andet nytilmeldte ledige for uge 12.

Jobkøen ventes at være vokset markant. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News spås den at være vokset til 1,640 mio. fra 281.000 ugen før.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder