Obligationer/tendens: Stille åbning på uændret niveau i vente

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 07:08  |  

Der er udsigt til en stille åbning på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor markedsdeltagerne må tage til takke med yderst spinkle økonomiske indikatorer fra nær og fjern.

De amerikanske renter har svingen tæt på niveauet fra danske lukketid mandag, og der er heller intet konkret nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina at handle på.

Den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation T-bond endte mandag med et fald på 2 basispoint til 1,81 pct. i forhold til lukkeniveauet fredag.

Tirsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 1,80 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er stort set samme niveau, som da de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Mandag sluttede den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i minus 0,32 pct.

KUN YDERST SEKUNDÆRE NØGLETAL

Nøgletalskalenderen har blot eurozonens betalingsbalance og produktion i bygge og anlæg at byde på, mens der fra den anden side af Atlanten kommer data for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

Hverken de europiske eller de amerikanske tal står til at kunne få investorerne op i omdrejninger, så det bliver sandsynligvis eventuelle indikationer om handelskrigen, der vil styre markedet.

- For obligationsinvestorerne vil den generelle stemning på de finansielle markeder efter alt at dømme være styrende for renteudviklingen i dag, vurderer Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

En lille joker kan dog være en tale fra John C. Williams, der er chef for Federal Reserves afdeling i New York og som har med en tung stemme i renteudvalget, FOMC. John C. Williams adresserer deltagerne i en kapitalmarkedskonference klokken 15 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder