Onsdagens aktier: Atypisk stor aktieappetit forud for rentemøde

Udgivet den 20-09-2023  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

Den normale usikkerhed forud for et vigtigt rentemøde blev onsdag smidt overbord, og investorerne havde især appetit på aktier, der har været kølhalet i den seneste periode.

Ambu endte i C25-toppen efter en amerikansk godkendelse af selskabets engangskoloskop.

Der var generelt feststemning på det danske aktiemarked med et plus på 1,7 pct. til 1747,65 for C25-indekset, hvor kun Pandora sluttede dagen i rødt.

- Vi har en afventende stemning forud for rentemødet i USA i aften. Markedet har det rigtig godt inden da. Det er modsat af, hvad vi ser normalt, hvor køberne normalt holder sig lidt tilbage. Det er lidt atypisk, at køberne er der i stort set samtlige aktier og sektorer i dag, fortæller chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til MarketWire.

Der er en såkaldt risk-on-stemning i markedet forklarer chefhandleren, der ikke forventer, at der sker meget på rentemødet hos den amerikanske centralbank.

- Stort set alle forventer, at renten bliver fastholdt, fremhæver Mads Zink.

AMBU FÅR GRØNT LYS I USA TIL KOLOSKOP

Ambu steg 4,4 pct. til 79,10 kr., efter at medicoselskabet har fået grønt lys hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til lancering af selskabets engangskoloskop Ascope Colon samt til endoskopisystemet Ambu Abox 2.

- Isoleret set virker det som en overreaktion, at den skal stige godt 4 pct. på det. Man kan så argumentere for, at Ambu har ligget underdrejet i en længere periode af alle mulige andre årsager. Når der kommer noget positivt, så er det ikke unaturligt, at der kommer en stor reaktion den anden vej, siger Danske Banks chefhandler.

Bavarian Nordic-aktien sluttede med et plus på 4,3 pct. til 160,40 kr.

Det blev dermed til fjerde dag på stribe i grønt, efter at det fredag kom frem, at Kina vil behandle mpox - tidligere kendt som abekopper - på samme måde som covid-19.

- Hele nyhedsflowet har været en smule mere positivt de seneste dage. En aktie, der har været så underdrejet, og shortet af hedgefonde, så når der kommer et positivt nyhedsflow. Så ser du bare, at markedet reagerer hårdt på det, udtaler Mads Zink om udviklingen for Bavarian.

- Noget kunne godt tyde på, at hedgefonde er ved at inddække shortpositioner i aktien, fortsætter han.

Generelt var der onsdag efterspørgsel efter aktier, der har ligget underdrejet i den seneste periode.

Det gælder blandt andet for ISS, der steg 3,8 pct. til 114,20 kr.

Bankerne, der ifølge Mads Zink også har ligget underdrejet de seneste uger, havde også en god dag på kontoret, og herhjemme fulgte Danske Bank og Jyske Bank stemningen fra Europa, hvor bankerne steg næstmest.

De to bankaktier sluttede onsdag med plusser på henholdsvis 3,9 og 2,9 pct.

Med til at trække op i eliteindekset var også en fremgang på 2,4 pct. til 662,40 kr. for indekstunge Novo Nordisk, der kom i kølvandet af tre dag i træk med fald.

Pandora sluttede i bunden af C25-indekset med et fald på 1,5 pct. til 718,80 kr. Nordea gentog onsdag anbefalingen "hold" forud for smykkeselskabets kapitalmarkedsdag den 5. oktober.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯