Onsdagens aktier: Coloplast dagens vinder - Lundbeck sank til bunds

Udgivet den 17-08-2022  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Der var regnskaber på alle hylder onsdag - og det var da også de regnskabsaktuelle selskaber, der tog fokus.

I toppen endte Coloplast på bedre end ventede tal, mens Lundbeck endte helt i bunden blandt fondsbørsens aktier efter et regnskab med et fejlslagent studie.

Samlet hev eliteindekset, C25, et plus hjem på 0,4 pct. til indeks 1742,59.

Også Carlsberg blev belønnet af investorerne efter et stærkt regnskab, og Demant rystede noget af tirsdagens prygl af sig.

Bunden i eliteindekset blev lagt af Netcompany og Unibrew, hvor der ikke var nyt om førstnævnte men regnskab for den sidste.

- Frem mod lukningen er udlandet blevet mere negativt - men vi holder skansen på indeksniveau. Og det skyldes ikke mindst Coloplast, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Netcompany hører dog til undtagelsen. Aktien har haft det svært siden regnskabet. Det er som om, der ikke er tillid til, at forventningerne, der blev fastholdt, kan indfries, siger senioraktierådgiveren.

Netcompany faldt 5,9 pct. til 306,40 kr. På dagen for regnskabet i sidste uge faldt aktien knapt 16 pct. fra en kurs på 418,20 kr.

Kun Rockwool faldt mere - med 6,1 pct. til 1766,50 kr.

COLOPLAST TOG KEGLER

Medicokoncernen Coloplast overrasker positivt med væksten i tredje kvartal, hvor ikke mindst det største forretningsben, stomiforretningen, lyste op med en vækst på 10 pct.

- Coloplast levere et stærkt salg og organisk vækst på 7 pct. samlet, hvor der var ventet 4 pct., påpeger Martin Munk.

Aktien steg 7,3 pct. til 888,80 kr.

CARLSBERG GIK FREM EFTER STÆRKT HALVÅR

Bryggerigiganten Carlsberg fjernede lidt af spændingen med en opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret i forrige uge. Men alligevel overraskede koncernen positivt på næsten alle regnskabslinjer.

Oveni har bryggerigiganten vundet den voldgiftssag, der længe har hængt over hovedet på bryggeriet i Indien.

- Carlsberg er ude med et rigtigt godt regnskab. Spørgsmålet er nu, om forventningerne er for konservative - en rigtig Carlsberg Classic, siger Martin Munk.

Carlsberg steg 3,9 pct. til 996,80 kr.

Af Unibrews regnskab fremgik det, at bryggeriet havde mere fart på væksten i andet kvartal end ventet. Indtjeningen er dog presset af stigende inputomkostninger.

- Toplinjen ser fornuftig ud, men det er skuffende, at der er en forsinkelse i at få de højere priser ud til kunderne, sige Jyske Banks senioraktiehandler.

Aktien faldt 2,4 pct. til 600,60 kr.

LUNDBECK I DØRKEN PÅ FEJLSLAGENT STUDIE

Medicinalselskabet Lundbeck slog i andet kvartal analytikernes forventninger til både top- og bundlinjen.

Men det var dog ikke det, investorerne bed mærke Det var i højere grad et fejlslagent studie i Kina med Lundbecks migrænemiddel Vyepti.

Det såkaldte Sunlight-studie, der potentielt kunne have givet en hurtigere vej til en niche på markedet i Kina, nåede nemlig ikke det primære endemål.

Lundbecks B-aktie endte som den mest faldende aktien på fondsbørsen onsdag med et minus på 11,4 pct. til 29,75 kr.

DEMANT FORTSATTE FALD EFTER DUKKERT

Demants regnskab tirsdag blev fulgt op af sænkede kursmål fra flere analysehuse. Aktien, der tirsdag fik en ørefigen på 10,8 pct. efter en nedjustering, faldt 0,6 pct. til 241,90 kr.

I samme branche faldt GN ligeledes med 0,6 pct. til 235,40 kr.

- For GN er der spænding om regnskabet i torsdag, hvor der godt kan komme en nedjustering. Umiddelbart ser det dog ud til allerede at være indregnet i aktiekursen, siger Jyske Banks senioraktierådgiver

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯