Onsdagens aviser med Ørsted, Pandora og Jyske Bank

Udgivet den 17-06-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

AKUT ORDRETØRKE I DANSK INDUSTRI

Landets virksomheder er ramt af det største fald i ordreindgangen i årtier, viser analyse fra Greens Analyseinstitut. Stålproducenten Kami mærker krisen med en ordrenedgang på 60-70 pct. Med tømte ordrebøger er krisens anden fase i gang. (Forside, side 6-8)

ØRSTEDS LØNPOLITIK UDFORDRER TOPCHEFJAGT

Ørsted halter langt efter andre børsnoterede selskaber, når det kommer til aflønning. Det udfordrer jagten på Henrik Poulsens efterfølger, vurderer flere. (Side 10)

PÅ TIDE MED SÆRSKILT HJÆLPEPAKKE TIL LUFTFART

For første gang siden nedlukningen af Danmark er der udsigt til særskilt støtte til danske flyselskaber, der ikke har SAS malet på haleroret. (Side 10)

VIGTIG POLITISK RÅDGIVER SKAL VÆRE CHEF I DANFOSS

Statsminister Mette Frederiksens vigtigste rådgiver, Martin Rossen, skal med egne ord udleve en "drengedrøm" i spidsen for global kommunikation hos den sønderjyske termostatvirksomhed Danfoss. (Side 15)

NYE AMERIKANSKE STIMULI SENDER GLOBALE AKTIER OP

USA's centralbank går nu direkte i markedet og køber virksomhedsobligationer. Præsident Trump overvejer ny pakke til 1000 mia. dollar. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

ØRSTED-TOPCHEF FÅR IKKE TOPLØN

Selv om Ørsteds afgående topchef, Henrik Poulsen, tjener 16,7 mio. kr. om året, er det langt under andre C25-topchefer. Energigiganten kan blive tvunget til at øge lønpakken for at tiltrække den rette afløser. (Forside, side 4)

DANFOSS FÅR TOPRÅDGIVER I FOLDEN

Stabschef og særlig rådgiver for statsministeren, Martin Rossen, skifter til et job som global kommunikationsdirektør i industrigiganten Danfoss, hvor han skal være højre hånd for topchefen. (Side 3)

OVERVISMAND ADVARER OM PROBLEMER I KRISEHJÆLPEN

Vækstpakken er fornuftig, siger overvismanden, der dog mener, at timingen kan blive et problem. Der er brug for endnu flere tiltag til at hjælpe økonomien, mener både Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk Industri. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STENRIG NOVO-FOND FINANSIERER 10 PCT. AF OFFENTLIG FORSKNING

Novo Nordisk Fonden tegner sig for en stadig større del af milliardbevillingerne til de danske forskningsmiljøer. Den offentlige forskning risikerer at blive skævvredet på grund af de mange private penge, lyder bekymringen. (Forside, side 6-7)

PANDORAS BUTIKKER ÅBNER TIL EN NY VIRKELIGHED

Smykkeselskabet Pandora står midt i genåbningen af mere end 2700 butikker. Omkring 60 pct. af butikkerne åbnet, og i løbet af den næste måned vil de resterende butikker følge trop. (Side 4)

JYSKE BANKS NYE FORMAND VIL TAGE HENSYN TIL BEVÆGELSERNE I SAMTIDEN

Jyske Bank har fået ny formand, og han vil prioritere kunder, medarbejdere, aktionærer og samfundet lige højt. (Side 8)

ØRSTEDS NYE TOPCHEF SKAL UNDGÅ, AT MAN ENDER SOM MÆRSK

Ørsteds nye topchef skal få Henrik Poulsens frø til at gro og holde en velsmurt eksekveringsmaskine på sporet. (Side 10-11)

TIGERSPRING FOR DANSK KONKURRENCEEVNE

Danmark har noget nær de bedste chancer for at komme stærkt ud af coronakrisen, viser ny rapport. (Side 16)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder