Onsdagens aviser med Grundfos, Danske Bank og Carlsberg

Udgivet den 28-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ARVING VARSLER ÆNDRINGER I GRUNDFOS

Grundfos-arving Poul Due Jensen er udnævnt til ny topchef i den familieejede virksomhed. Han overtager direktørstolen fra Mads Nipper og varsler ændringer i strategien, som der skal sættes mere power på - blandt andet innovation og digitalisering. (Forside, side 6-8)

CODAN JAGTER HVER FJERDE BANKKUNDE

Nykredit dropper en aftale om at henvise forsikringskunder til Gjensidige. I stedet kommer kunderne fremover til Codan. (Side 11)

BANKER FÅR HJÆLPENDE HÅND TIL AT UDREGNE CO2-DATA

Model skal hjælpe finanssektoren med at måle CO2-aftrykket på udlån og investeringer, som indtil videre har været svært. (Side 14)

BIOTEKSELSKAB HENTER KONCERNDIREKTØR I LEO PHARMA

Biotekselskabet Union Therapeutics får Kim Kjøller, der er forsknings- og udviklingschef i Leo Pharma, som ny topchef fra januar 2021. (Side 16)

ARBEJDERNES LANDSBANK BRØD LOV IFORSØGET PÅ AT SLIPPE AF MED KUNDE

Arbejdernes Landsbank overtrådte betalingsloven, da man forsøgte at smide Clearhaus på porten. (Side 18)

DE HÅRDEST RAMTE DUMPER HJÆLPEORDNING

Hoteller, restauranter og små virksomheder, som har mest brug for hjælp, må kassere delejobordningen. (Side 22-23)

REGNSKABSSKUFFELSER FRA GIGANTER KAN UDLØSE GLOBALE AKTIEKURSFALD

Der lurer nervepirrende regnskaber forude, når Apple, Amazon, Facebook og Alphabet alle præsenterer regnskab torsdag. (Side 26-27)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE VIRKSOMHEDER GIVER GLOBALE RIVALER BAGHJUL

Trods coronakrisen klarer store danske virksomheder som Vestas, Ørsted, Novo, Lundbeck, Danish Crown og DSV sig fremragende sammenlignet med udenlandske konkurrenter. ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen tilskriver succesen deres polstring inden krisen, den danske model med et fleksibelt arbejdsmarked, veluddannet og omstillingsparat arbejdskraft og teknologisk viden. (Forside, sige 4-5)

DANSKE BANK-ANSATTE FULGTE HEMMELIG INSTRUKS OM HØJERE HOME-SALÆR

Danske Bank har hidtil nægtet, at kontroversiel instruks til ansatte har ramt kunderne. Men dét afviser to tidligere centralt placerede ansatte: Instruksen var kendt og blev fulgt. De har begge oplevet, at kunder kom til at betale overpriser i bolighandler med Home. Banken ændrer nu forklaring. (Side 6)

TREDJE GENERATION I GRUNDFOS UD AF SKYGGEN

Det hører til sjældenhederne, at tredje generation springer til og overtager topposten i en stor dansk eksportvirksomhed af Grundfos' størrelse. Men 48-årige Poul Due Jensen føler sig fuldt ud rustet til opgaven. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MANGE BANKKUNDER HAR FÅET EN BEDRE ØKONOMI UNDER CORONAKRISEN

En positiv udvikling på boligmarkedet og manglende muligheder for at bruge penge betyder, at danskerne har fået flere penge mellem hænderne under coronakrisen. Samtidig har virksomhederne polstret sig med milliarder. (Forside, side 6-7)

DANSKE BANK OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Danske Bank opjusterer forventningerne til et resultat efter skat på 4-4,5 mia. kr. Banken har tidligere meddelt, at den forventede et resultat på mindst 3 mia. kr. (Side 2)

SALLING GROUP MÅ SADLE OM OG LUKKER ONLINETJENESTEN FILLOP

Dagligvarekoncernen lukker onlineprojektet Fillop i discountkæden Netto. I stedet skal der fokuseres på andre dele af digitalt salg med dagligvarer, der er vokset hastigt, siden covid-19 ramte. (Side 8)

CARLSBERG STÅR BEDRE RUSTET TIL ANDEN CORONABØLGE END KONKURRENTERNE

Den frygtede anden bølge af covid-19 udgør ifølge analytikere en langt større trussel for Heineken og AnheuserBusch Inbev, end den gør for Carlsberg. (Side 10)

POUL DUE JENSEN HAR BARE LYST TIL AT VÆRE EN DEL AF GRUNDFOS

Udnævnelsen af Poul Due Jensen som ny administrerende direktør i Grundfos sender magten tilbage til Grundfosfamilien. Poul Due Jensen vil nu blandt andet sætte fokus på at fremme teknologiske løsninger. (Side 12-13)

ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder