Onsdagens aviser med Vestas, Novozymes og Nykredit

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

VESTAS VOKSER PÅ ORDRER MEN INDTJENINGEN DYKKER

Vindmølleproducenten har omsat for 26 mia. kr. i andet kvartal, men der er kun landet 34 mio. kr. på bundlinjen efter store garantihensættelser. Koncernen sikrer sig ordrer på stribe, men i et udfordrende kvartal præget af corona og vingeproblemer (Forside, side 6-7)

NYKREDIT OPJUSTERER TRODS CORONAPANDEMI

Efter røde tal i første kvartal er Nykredit kommet stærkt igen. Det frygtede pres på boligmarkedet og beskæftigelsen er udeblevet. (Side 8)

NOVOZYMES GENINDFØRER FORVENTNINGER: SER LAVERE VÆKST

Der er kommet mere klarhed over resten af året for Novozymes, og derfor kan enzymgiganten igen melde forventninger ud til i år - dog til lavere vækst end før. Novozymes lander resultatmæssigt som ventet. (Side 9)

BLADT INDUSTRIES TAGER STORT TAB MIDT I SLAGSMÅL: EJER SKYDER NYE PENGE IND

Et slagsmål med en kunde får Bladt Industries til lave nedjustering. Selskabet taber 42 mio. kr. i 2019, men direktør er tilfreds med driften. (Side 10)

AMERIKANSKE REGNSKABER HAR OVERGÅET FORVENTNINGERNE

S&P 500-regnskaberne har overgået forventningerne markant, og S&P 500-indekset er steget 6,5 pct. i løbet af regnskabssæsonen, som nu synger på sidste vers, efter 90 pct. af selskaberne har præsenteret regnskaber. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

CODAN-TOPCHEF MENER LOV HÆMMER ØGET SATSNING PÅ HJEMMEARBEJDE

Coronakrisen fik hjemmearbejdet til at eksplodere, og mange virksomheder vil gerne udbygge den mulighed. Men ifølge Codan-topchef Christian Baltzer kompliceres den udvikling af en utidssvarende arbejdsmiljølovgivning. (Forside, side 4-5)

VESTAS-AKTIEN BRAGER FREM I NY BØRSREKORD TRODS MILLIONTAB

Verdens største vindmøllefabrikant, danske Vestas, har i årets første halvår tabt 432 mio. kr. på bundlinjen. Det viser selskabets regnskab for første halvdel af 2020. Alligevel bragede aktien i går op på fondsbørsen, hvor den med en slutkurs på 927 aldrig har ligget højere. (Side 2)

ESTISKE INVESTERINGSVIRKSOMHEDER LØBER FRA LØFTER OM HØJE RENTER OG LAV RISIKO

To estiske virksomheder er som sunket i jorden efter at have snydt investorer for over 100 mio. kr. - blandt andre 83 frustrerede danske investorer, der nu sagsøger virksomhederne. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSK ØKONOMI ER KOMMET STÆRKT GENNEM KRISEN

Væksten er dykket i årets andet kvartal, men det er gået langt værre i f.eks. Sverige og Tyskland, vurderer økonomer i Danmarks største banker. (Forside, side 10-13)

NYKREDIT OPJUSTERER TRODS CORONAKRISE

Det går godt for landets største realkreditudlåner. Så godt, at Nykredit opjusterer trods coronakrisen. (Side 4)

VESTAS SKAL GØRE MILLIARDCOMEBACK FOR AT NÅ I MÅL

Efter at have tabt en halv mia. kr. i årets første seks måneder, skal Vestas tjene næsten 7 mia. kr. i 2. halvdel for at nå i mål. (Side 8)

CORONAKRISEN VIL TAGE LANG TID AT OVERVINDE FOR VERDENSØKONOMIEN

Den genopblussede smitte i mange lande har yderligere udsat den økonomiske genrejsning oven på coronakrisen. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer