Onsdagens obligationer: Små rentestep på stedet med hjælpepakkefokus

Udgivet den 25-03-2020  |  kl. 17:00  |  

Renten på den danske tiårige statsobligationer endte onsdag i minus 0,08 pct., hvilket er 4 basispoint højere end tirsdag.

Aktiemarkederne har de seneste dage handlet lidt mere positivt i håb om, at stimuluspakkerne fra centralbanker og regeringer verden over, kan være med til at begrænse krisen.

Hjælpepakkerne har også været med til at skabe lidt ro på obligationsmarkederne, der ellers har set store udsving de seneste uger.

Mandag annoncerede den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at den ville lancere flere nye programmer, og nu er der også udsigt til hjælp fra landets regering.

Forhandlere fra Trump-regeringen og det amerikanske Senat er ifølge Reuters enige om en stor økonomisk krisepakke, der ventes at være på op til 2000 mia. dollar.

Den formelle afstemning i Kongressens to kamre ventes efter klokken 18 dansk tid, hvor præsident Donald Trump ventes at underskrive aftalen kort tid efter.

Pakken er to gange de seneste dage blev stemt ned i Senatet, men nu ser det altså ud til, at den bliver vedtaget, når der seneste onsdag skal stemmes om den.

Onsdag formiddag blev opmærksomheden rettet mod Tyskland og IFO-erhvervstillidsindekset, der dykkede i marts til 86,1, efter at den foreløbige opgørelse, der blev offentliggjort sidste uge, ellers havde vist 87,7.

- Sammenholdt med det voldsomme fald i PMI-indekset, som blev offentliggjort i går, efterlader dagens tal ingen tvivl om, at Tyskland står midt i den største krise siden finanskrisen, om end arbejdsløsheden fortsat er lav, skriver cheføkonom Helge J. Pedersen fra Nordea, der venter, at tysk økonomi vil skrumpe med cirka 5 pct. i år.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Onsdag eftermiddag blev den amerikanske ordreindgang for varige forbrugsgoder præsenteret, og den viste en stigning på 1,2 pct. på månedsbasis i februar. Det var en overraskelse, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde forudset et fald på 0,9 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder