OVERBLIK: Ursula von der Leyens vej til toppost i EU

Udgivet den 16-07-2019  |  kl. 19:49  |  

Tirsdag aften blev den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, godkendt af Europa-Parlamentet som formand for EU-Kommissionen.

Her er et oprids af hendes vej til topposten, som aldrig tidligere har været besat af en kvinde.

* Den 2. juli pegede EU-landenes stats- og regeringschefer på den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, som kandidat til formandsposten i Europa-Kommissionen.

* I dagene efter samlede tyskeren et hold af eksperter og assistenter til at hjælpe sig i processen.

* Over en periode på to uger har Ursula von der Leyen holdt møder med ledere af EU-institutionerne, og - vigtigst for hende - har hun forsøgt at sikre sig EU-Parlamentets støtte via dialogmøder med de politiske grupper.

* Tirsdag den 16. juli var Europa-Parlamentet samlet i Strasbourg, hvor medlemmerne af parlamentet afgav deres stemme for eller imod tyskeren i en hemmelig afstemning.

* Ved den afstemning sikrede von der Leyen sig det nødvendige absolutte flertal med 383 stemmer.

* Hun skulle have mindst 374 stemmer for at blive godkendt. Det er halvdelen af parlamentet, der aktuelt har 747 aktive medlemmer, plus en stemme.

* I den kommende tid skal Ursula von der Leyen lægge en plan for, hvordan hendes kommission skal sammensættes og fungere. Det er formanden, der udstikker retningen.

* Desuden skal hun samle et hold af kommissærer, så alle medlemslande er repræsenteret i kommissionen. Hun har lovet, at der skal være fuld ligestilling i EU-Kommissionen.

* Til efteråret skal kommissærkandidaterne en efter en til høring i EU-Parlamentet. Parlamentet skal godkende den samlede kommission. Det er normalt, at enkelte kandidater må skiftes ud, før kommissionen går igennem.

* Hun overtager officielt ledelsen i Europa-Kommissionen 1. november, hvor mandatet for den siddende kommission med Jean-Claude Juncker i spidsen går af.

Kilde: Europa-Parlamentet.

/ritzau/

Ritzau

Tags:  Europa❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder