Pandora/Carnegie: Ser nedjustering komme senere på året

Udgivet den 24-05-2018  |  kl. 09:59  |  

Smykkekoncernen Pandora har kurs mod en nedjustering senere på året, vurderer Carnegie, som skærer gevaldigt i kursmålet for aktie til 400 kr. fra før 700 kr. og sænker anbefalingen til "sælg" fra "hold".

Finanshusets Pandora-analytiker, Lars Topholm, peger også på, at det kan blive nødvendigt at få nye kræfter ind til at få gennemført de nødvendige ændringer i selskabet og genskabe tilliden.

Regnskabet for første kvartal, som blev offentliggjort i sidste uge, indikerede ifølge finanshuset, at omsætning kan være fremrykket fra andet kvartal, hvilket kan bide sig selv i halen, når regnskabet for andet kvartal skal gøres op.

Og finanshusets frygt for en vækstnedgang i Kina blev bekræftet.

- Vi har peget på den risiko i måneder; enten opdagede Pandora problemerne sent, eller også mislykkedes det med at informere markedet ordentligt om det, da forholdene blev opdaget, skriver Carnegie i en analyse.

ITALIEN KAN VÆRE NÆSTE PROBLEMMARKED

Lars Topholm peger på Italien som et næste muligt problemmarked for selskabet, efter at væksten her har tabt momentum.

Når der ses på den samlede produktivitet i butiksnettet, er der dog tale om bredt baseret svaghed i tallene, og selv om der indregnes forbedringer gennem lanceringer af nye design, så mener Carnegie ikke, at det vil være nok til at nå prognosen for hele året.

- Den gode ting er, at problemerne ser ud til at være selskabsspecifikke, men det kan være nødvendigt at få en person udefra ind til at sætte de nødvendige ændringer i bevægelse og genskabe tilliden til selskabet, skriver Carnegie.

AKTIEN FALDET 30 PCT. I ÅR

Finanshuset har regnet sig frem til en såkaldt DCF-værdi for aktien på 488 kr., men med risikoen for en nedjustering, et "blødt" regnskab for andet kvartal og et "disclosure"-problem (meldingerne til finansmarkeder, red), der bliver større og større, vurderes aktien at kunne blive handlet noget under DCF-værdien i de kommende kvartaler.

Torsdag ved 10-tiden er aktien faldet 7,9 pct. til 477,20 kr., efter at analysen er kommet ud i medierne. Før regnskabet for første kvartal, som blev offentliggjort i sidste uge, er aktien faldet fra et niveau lige under 700 kr.

Nedturen for aktien i 2018 har dermed nået næsten 30 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder