Pandora/Carnegie: Tredje kvartal tegner svagt - marginer er under pres

Udgivet den 25-09-2018  |  kl. 09:57  |  
Arkiv: Foto

Der er risiko for et svagt tredje kvartal for Pandora, vurderer Carnegie, efter at børshuset har holdt møder med en række amerikanske franchisetagere.

Møderne har afsløret et negativt momentum i salget i juli efterfulgt af behersket vækst i butikssalget i august. Da franchisetagerne dog samtidig nedbringer deres lagre af Pandora-smykker, venter Carnegie, at Pandoras amerikanske salg vil udvikle sig værre end butikkernes.

Dertil kommer it-problemer, der blandt andet påvirker smykkeleverancerne, og skaber irritation hos franchisetagerne.

Oveni har Pandora været væsentligt mere aktiv med kampagner i kvartalet sammenlignet med samme periode sidste år, og Carnegie frygter, at det har lagt pres på marginerne og kan føre til ret svage resultater i tredje kvartal, der også belastes af udgifter til et chefskifte i forbindelse med administrerende direktør Anders Colding Friis' fratrædelse.

- Mens 2017 var stærkt påvirket af Pandoras trang til at løfte den rapporterede omsætning for at nå sin guidance, som viste sig for agressiv, så virker det som om, at selskabet nu jagter marginer i en situation, hvor 2018-forventningen om en EBITDA-margin på 32 pct. muligvis er for optimistisk, skriver Carnegie-analytiker Lars Topholm i notatet.

Han opfordrer Pandora til at ændre strategien om at udvide butiksnettet, og vil ikke blive overrasket, hvis det sker.

Desuden mener han, at Pandora bør droppe sit langsigtede mål om en EBITDA-margin på 35 pct. gældende fra 2019.

- Vi ser ikke bare dette mål som komplet urealistisk, vi mener også, at det at have et højt lønsomhedsmål kan føre til handlinger, der ikke er gavnlige for det langsigtede momentum, hedder det i notatet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder