Pandora/Jyske Bank: Kursmål sænkes til 300 kr. fra 400 kr.

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 12:39  |  

Aktieanalytiker Janne Vincent Kjær i Jyske Bank forventer, at Pandoras regnskab for første kvartal, som offentliggøres den 7. maj, vil vise en forværring af væksten i eksisterende butikker, hvor især de europæiske markeder vil være ramt.

Europa er såkaldte modne markeder, hvor Pandora har været gennem en del år - og hvor selskabet flere steder har haft svært ved at holde sit salg oppe i tempo.

- Det gælder ikke mindst Italien, der er i store problemer, men også Frankrig og Storbritannien er udfordret. Mange af de tunge, mere modne markeder klarer sig således dårligt, hvorfor vi ser en risiko for, at Pandora kan blive tvunget til at reducere antallet af butikker i disse markeder, skriver Janne Vincent Kjær i en analyse.

Hun venter derfor ikke, at Pandora kan leve op til sit eget mål om netto at åbne 75 nye butikker årligt i 2019 og 2020.

SKUFFELSEN KAN VÆRE INDREGNET

Jyske Bank nedjusterer kursmålet for Pandora til 300 kr. mod tidligere 340 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "hold".

Siden regnskabet for fjerde kvartal 2018 blev offentliggjort i februar, er aktiekursen faldet med 18 pct.

- Vi ser derfor ikke den samme risiko for en skuffelse på regnskabet, påpeger Janne Vincent Kjær.

Analytikeren kalder første kvartal for "endnu et udfordrende kvartal for Pandora med udsigt til et tocifret omsætningsfald i de butikker, der har været åbne i mere end et år."

Hun venter, at omsætningen vil være på 4,8 mia. kr., hvilket svarer til et fald 8 pct. målt i lokal valuta i forhold til kvartalet for et år siden. Driftsresultatet ventes at lande på 871 mio. kr. svarende til en EBIT-margin på 18,2 pct.

Janne Vincent Kjær bemærker dog, at indtjeningen er negativt påvirket af 271 mio. kr. i restruktureringsomkostninger relateret til strategiprogrammet Now.

- Justeret herfor er EBIT-marginen 23,9 pct., hvilket er 4,4 procentpoint lavere end i samme periode sidste år og under selskabets helårsguidance på 26-28 pct., skriver hun i analysen.

En aktie i Pandora stiger 1,7 pct. onsdag middag til 279,40 kr. efter et markant fald på 5,1 pct. tirsdag efter nedjusteringer af kursmål hos Carnegie og Morgan Stanley.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder