Parken/fmd: Vi har ikke en chance for at gøre det bedre

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

Parken Sport & Entertainment har fredag løftet sløret for sine nye forventninger, efter at underholdningskoncernen tilbage i marts suspenderede det tidligere bud.

Umiddelbart er det grum læsning, da omsætningen i år potentielt ses 400 mio. kr. lavere end dengang, og da overskuddet før skat på op mod 20 mio. kr. nu er forvandlet til et muligt minus på 200 mio. kr.

De negative meldinger skal ses i lyset af langvarig nedlukning af stort set alle koncernens forretningsområder, der kun hostende og hakkende kommer igen under de nuværende coronarestriktioner. Endda har fodboldforretningen sportsligt klaret sig bedre end ventet, men må se frem til en kvartfinale i Europa League mandag mod selveste Manchester United uden tilskuere.

- Jeg skelner mellem, hvad vi har indflydelse på, og det vi ikke har. Vi har gjort alt, hvad vi kunne i år. Så jeg er rigtig tilfreds med vores egen indsats. Vi har ikke en chance for at gøre det bedre. Ikke uden forlængelse af hjælpepakkerne eller en hurtig afklingen af pandemien, siger Bo Rygaard, formand i Parken Sport & Entertainment.

Han understreger, at de nye forventninger, som lyder på et minus før skat på 150 til 200 mio. kr. og en omsætning i niveauet 550 til 650 mio. kr. er uden en forlængelse af hjælpepakkerne fra staten.

Under omstændighederne, mener formanden, har forretningen faktisk udviklet sig fornuftigt. Både på fodboldbanen, stadionaktiviteterne og i Lalandia.

- Men selvfølgelig under svære rammebetingelser, efter vi var kommet rigtig godt i gang i første kvartal.

Hvis året skal gå bedre for oplevelseskoncernen, så skal staten igen på banen med mere støtte.

- Vi har ikke indregnet en forlængelse af hjælpepakkerne. Men vi forventer, der kommer en forlængelse. Når det nu ser ud som om, pandemien ligger som en tung skygge over os, er det rigtig vigtig, at de forlænges. Det har vi dog ikke med i prognosen. Det er også derfor, tallet er så voluminøst, som det er, slår formanden fast.

Og Bo Rygaard opfordrer - faktisk appellerer - kraftigt til, at politikerne finder mere støtte frem til erhvervslivet, og især til selskaber som Parken Sport & Entertainment i oplevelsesøkonomien, der er "ramt lige i hjertekullen".

- Dybest set har vi ikke begået egne fejl, men vi underlagt samfundsmæssige restriktioner, man må acceptere, men derfor kan vi også forvente, at der kommer noget mere fra staten.

- Hvis vi havde håndteret virksomheden forkert, så er det fair at blive straffet, men vi har klaret det rigtig fornuftigt. Så der er ikke andet at gøre end at bede regeringen og Folketinget om hjælp. Og det kigges der positivt på, ved jeg.

Parkens formand fremhæver, at de allerede vedtagne hjælpepakker - med erstatning for tabt omsætning og lønkompensation - har virket ganske godt, og derfor ser han gerne en lignende model i forbindelse med en forlængelse.

- De hjælpepakker, der var skruet sammen, skal revitaliseres og forlænges i forhold til sundhedsmyndighedernes forventninger.

Og kommer der ny hjælp fra staten, så er koncernen parat til igen at regne på forventningerne, og Bo Rygaard vil endnu ikke skyde på, hvad det vil kunne betyde.

- Det er svært at svare på. Det afhænger også af aktivitetsniveauet. Vi skal dog have de konkrete pakker skitseret først, og vi håber selv at være aktive bidragsydere til arbejdet med det.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder