Pas på de skjulte forsikringer og få mere i pension.

Udgivet den 10-02-2016  |  kl. 11:49  |  
Arkiv: Foto

Mange danskere har i dag en pensionsopsparing, som ligger stille i form af en såkaldt fripolice. Det er eksempelvis når man i en tid har været tilknyttet en tvungen pensionsordning via sin arbejdsgiver, eller stiller sin private pension i bero, for at indtræde i en arbejdsgiverpensionsordning.

Er du en af dem som har en pensionsordning i bero/fripolice, kan du let spare op til et par tusinde kroner om året på at opsige forsikringerne. Dette uden at være dårligere stillet, når du blot husker at tegne tilsvarende forsikringer et andet sted.

”Ofte kører de forsikringer som har været tilknyttet den ene eller den anden pensionsordning videre. Omkostningerne til forsikringerne bliver betalt af depotet og af den forrentning som depotet giver. Pensionsselskabet giver ved fratrædelse mulighed for at kører forsikringerne videre, men ofte glemmer kunderne at reagere på henvendelsen”, siger Kenneth Bach, direktør i Draupnir Investment Advisors.

Forsikring af din arbejdsindkomst og livsforsikring

Prisen på en forsikring af arbejdsindkomst mod invaliditet svinger meget, og det er ofte svært at gennemskue, hvor stor en del af de penge man betaler, der rent faktisk spares op, og hvor meget der går til omkostninger. Først og fremmest skal det nævnes, at en af de store udgifter opstår, når man forsikrer sig mod invaliditet.

Priser på invalideforsikringer og livsforsikring svinger meget, og du bør sikre dig, at du ikke har valgt den dyreste uden at få mere for pengene.

Dertil kommer der ofte en gruppelivsforsikring.

Omkostninger på forsikringer

Har du et pensionsdepot som ligger stille i et pensionsselskab kunne regnestykket se således ud:

Depot 1. januar:              150.000 kr.

Kontorente  3,0%             4.500 kr.

Forsikring:                       -2.000 kr.

Omkostninger:                 -700 kr.

Rest til opsparing:            1.800 kr.

Den effektiv rente efter omkostninger er således 1,20%

Ovennævnte er et typisk eksempel. Nøjagtige priser regnes på baggrund af alder, løbetid og forsikringssummer.

Få uafhængige råd til at forøge din opsparing

Man kan i mange tilfælde forøge pensionsopsparinger markant ved at skære ned på de skjulte udgifter i pensionsordningen.

Der er ikke et spørgsmål om at sætte flere penge af til pension, men et spørgsmål om at bruge de penge man indbetaler og her indbetalt, rigtigt.

Har man svært ved at gennemskue, hvor meget forsikringerne koster, så kan det være en god ide at få en uafhængig rådgiver til at kontrollere, at man ikke betaler unødige udgifter for noget, man kan få billigere eller har et andet sted. Faktisk kan man sige, at der er én ting, der er mere kompliceret end pension – og det er prisen på pension!

Vil du vide mere om optimering af din pension – klik her.

 

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder