Råvarer: Håb om produktionsnedskæringer løfter olie trods virusfrygt

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 07:30  |  

Oliepriserne er steget en anelse fredag morgen løftet af forventningen om nedskæringer i produktionen hos store producenter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, handles fredag morgen i 56,36 dollar mod 56,13 dollar torsdag eftermiddag. Samtidig handles den amerikanske WTI-olie i 51,49 dollar mod 51,33 dollar torsdag eftermiddag.

Dermed sluttes ugen med højere priser end den startede. Det tyder på, at markedet regner med at se en aftale mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, skriver Reuters.

- Oliepriserne lader til at have stabiliseret sig denne uge på baggrund af, at der er tiltro til, at Opec+ endnu en gang vil gøre det nødvendige for at begrænse produktionen, og håb om, at situationen med coronavirusset snart vender, fortæller Edward Moya, der er markedsanalytiker i OANDA, til mediet.

Brent kostede mandag morgen 54,35 dollar per tønde, og det er første gang i seks uger, at prisen er steget set over en hel uge. Også WTI-olien er steget siden mandag morgen, hvor en tønde handledes i 50,21 dollar.

Stigningerne sker, efter at udbruddet af det nye coronairus har trukket oliepriserne nedad siden begyndelsen af det nye år.

Virusudbruddet er en udfordring for den kinesiske økonomi, verdens største olieforbruger, og skaber bekymringer om efterspørgslen efter olie.

Der ses dog tegn på, at der på kort sigt stadig er en vis efterspørgsel, skriver Reuters.

Futures for Brent i april er nemlig i øjeblikket kun 1 cent dyrere end futures for Brent i maj - og olieprisen nærmer sig altså såkaldt contango, hvor de fremtidige råvarepriser er dyrere end de snarlige. Det tyder på bedring i efterspørgslen efter Brent.

På det øvrige råvaremarked er priserne dog faldet en anelse fredag morgen.

Her handles en troy ounce guld i 1574,70 dollar mod 1576,01 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber 5783 dollar fredag morgen mod 5794 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Nora Simone Emilia

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder

Seneste nyheder