Råvarer: Oliepriserne falder efter overraskende opbygning af amerikanske olielagre

Udgivet den 07-08-2024  |  kl. 07:44  |  

Oliepriserne falder onsdag i den tidlige handel, da data viser en uventet opbygning i de amerikanske lagre af råolie og benzin, som opvejer bekymringerne for den globale olieforsyning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 76,56 dollar mod 77,06 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,25 dollar mod 73,84 dollar tirsdag eftermiddag.

De amerikanske lagre af råolie, benzin og destillater steg i sidste uge ifølge data fra American Petroleum Institute, API, der udkom tirsdag. Ifølge API steg råolielagrene med 176.000 tønder i ugen, der sluttede 2. august, mod analytikernes forventninger om et fald på 700.000 tønder. Ligeledes steg benzinlagrene med 3,31 mio. tønder mod analytikernes forventninger om et fald på 1 mio. tønder. Lagrene af destillater steg også med 1,21 mio. tønder, hvilket er en større stigning end ventet.

Oliepriserne støttes dog fortsat af spændingerne i Mellemøsten, som giver anledning til bekymring for udbuddet og mindsker faldet i prisen. Særligt Irans løfte om gengældelse mod Israel og USA efter drabene på to militante ledere har givet anledning til bekymring om, at en større konflikt er under opsejling.

- Enhver optrapning af konflikten i Mellemøsten kan medføre en større risiko for forstyrrelser i forsyningerne fra regionen, siger Daniel Hynes, der er analytiker hos ANZ.

Lavere produktion i Libyens Sahara-oliefelt på 300.000 tønder per dag øger også bekymringen for forsyningsmangel.

De globale olielagre faldt desuden med 400.000 tønder i første halvdel af året ifølge estimater fra U.S Energy Information Administration, EIA, som blev offentliggjort tirsdag. De forventer dertil, at lagrene vil falde med omkring 800.000 tønder i andet halvår af 2024.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 2387,20 dollar mod 2388,39 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯