Råvarer: Oliepriserne stabiliseres efter en turbulent uge

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 07:15  |  

Olieprisen på den europæiske referenceolie, Brent, stiger torsdag morgen i de første handelstimer på det asiatiske marked, efter at Saudi-Arabien har beroliget markederne med et løfte om, at dets olieproduktion vil være tilbage på normalt niveau inden udgangen af september.

Lørdag blev to store olieanlæg i Saudi-Arabien udsat for et droneangreb, som angiveligt var udstyret med sprængstoffer. Angrebene har mere end halveret landets produktion af olie og mindsket verdens daglige forsyning med næsten 6 pct.

Oliepriserne har nu stabiliseret sig efter onsdagens fald med 2 pct. og mandagens med 14 pct. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 63,68 dollar mod 64,25 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,22 dollar mod 58,73 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge Saudi-Arabien, som er verdens ledende olieeksportør, var Iran uden tvivl involveret i angrebet på Saudi-Arabiens olieanlæg.

Som følge af angrebet, oplyste den amerikanske præsident, Donald Trump, at han vil øge sanktionerne betydeligt mod Iran.

Analyseselskabet Kayrros vurderer, at Saudi-Arabien har haft et forsyningstab på omkring 3,4 mio. tønder om dagen efter angrebet, hvor oliebeholdningen faldt med cirka 10 mio. tønder, sammenlignet forsyningsniveauet inden weekenden.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1494,27 dollar mod 1507,21 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 5804,50 dollar mod 5805 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder