Rockwool/CEO: Svagere markeder har givet os grund til nedjustering

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 09:58  |  
Arkiv: Foto

Sammen med regnskabet for andet kvartal har isoleringsvirksomheden Rockwool sænket sin prognose for salgsvæksten i det igangværende år.

Det skyldes udover fortsatte prisudsving også tilbagegang i salget på flere geografiske markeder, forklarer Jens Birgersson, som er administrerende direktør hos Rockwool.

- Vores andet kvartal er faktisk det stærkeste andet kvartal nogensinde. Men i forhold til vores markeder kan vi se en ændring i eksempelvis Kina, og det har haft en effekt på hele Sydasien. Der ser vi en negativ vækst, siger Rockwool-topchefen.

Vendes blikket mod Europa, har den østlige del af kontinentet været kendetegnet ved lavere aktivitet i løbet af kvartalet. Bedre er det gået i den vestlige del af Europa, uden at det dog har været helt fantastisk .

Jens Birgersson nævner blandt andet Frankrig og Storbritannien som markeder i Vesteuropa, der klarer sig "rigtig godt". Også Tyskland fortsætter med at være et rigtig stort marked for producenten af isoleringsmaterialer, selvom aktiviteten i Tyskland er gået ned i tempo over de seneste kvartaler.

Generelt fornemmer Rockwool-topchefen, at aktivitetsniveauet rundt om på de forskellige markeder er påvirket af nogle af de forhold, der i øjeblikket påvirker på globalt plan.

- Der er fortsat volatilitet på grund af brexit, handelskrigen og den økonomiske usikkerhed i USA. Derfor synes jeg også, at det giver god mening for os at sænke vores vækstforventning til året, siger Jens Birgersson.

USIKKERT HVOR LÆNGE VOLATILITET FORTSÆTTER

Fra tidligere at have ventet en salgsvækst i lokal valuta på 4-8 pct. regner Rockwool nu med at realisere en vækst på 2-5 pct. i indeværende år.

Hvor længe volatiliteten i markederne vil fortsætte, har Rockwool-topchefen svært ved at svare på. Han hæfter sig dog ved, at selskabet fortsat venter positiv vækst i år.

- Vi har sænket vores forventninger, men vi er ikke begyndt at forvente negativ vækst.

- I det her volatile marked kan der imidlertid ske nogle ting, som vi ikke kan vide os sikre på. Vi har foreløbigt bare kunnet se, at volatiliteten fortsætter, og vi har kunnet se nogle markeder falde en smule tilbage, hvad angår deres aktivitetsniveau, siger Jens Birgersson.

Mens forventningen til årets salgsvækst er blevet justeret ned, har Rockwool sammen med regnskabet fastholdt sin prognose om at realisere en overskudsgrad (EBIT-margin) på omkring samme niveau som sidste år, hvor den endte på 12,8 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder