SID: Meget skuffende forlig om førtidsreform

Udgivet den 08-12-2000  |  kl. 14:36  |  

København--8. december--NetPosten--Det er ganske enkelt ikke godt nok. Vi frygter, at regeringens intentioner om det rummelige arbejdsmarked lider et alvorligt knæk, fordi det politiske forlig bremser for en positiv udvikling, siger SiD's næstformand Steen Andersen i en kommentar til det politiske forlig på Christiansborg omkring en førtidspensionsreform.

- Der er gode elementer i reformen omkring ydelser til førtidspensionisterne. Det anerkender vi. Men der, hvor det for alvor går galt, er i forholdet til arbejdsmarkedet og mulighederne for flexjob for personer med nedsat arbejdsevne. Det er beskæmmende, at de borgerlige partier i den grad har blokeret for en fornuftig udvikling, siger Steen Andersen.

SiD mener, at regeringen burde have gennemført denne reform i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter. Nu er der i stedet sket det, at arbejdsgiverne igen kører på frihjul. De har intet ansvar overfor førtidspensionisternes muligheder for et job.

- De borgerlige partiers blokering af flexjobberes tilknytning til fagbevægelsen vil bevirke, at der fremover ikke er en organisationsstruktur, hvor flexjobberne kan få varetaget deres faglige interesser. Derfor er denne del af reformen et beskæmmende slag i hovedet på samfundets svage grupper, siger Steen Andersen.

SID mener, at den ligestilling på arbejdsmarkedet, som også invalideorganisationerne har argumenteret for, desværre er blevet opgivet.

- I stedet for at bruge det eksisterende arbejdsmarkeds struktur, som har det lokale kendskab til jobmuligheder og de enkelte personer, har forligspartierne valgt at opbygge et parallelt system i offentligt regi. Det er bureaukratisk og spild af penge. Men værst af alt er det, at der efter vores opfattelse ikke vil blive skabt de fornødne flexjob, siger Steen Andersen.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder