Tesla-aktionærer rådes til at stemme imod Elon Musks lønpakke

Udgivet den 27-05-2024  |  kl. 10:05  |  

Det uafhængige rådgivningsfirma Glass Lewis råder Teslas aktionærer til at stemme imod Elon Musks lønpakke på 46 mia. dollar på selskabets generalforsamling i næste måned.

Det skriver Wall Street Journal.

I en rapport på 71 sider peger rådgivningsfirmaet Glass Lewis på, at Musks foreslåede kompensation vil udvande aktionærernes nuværende aktier i Tesla.

Samtidig mener rådgivningsfirmaet, at pakken vil koncentrere Musks ejerskab og gøre ham til den største aktionær med en stor margin.

Aktionærerne skal på generalforsamlingen den 13. juni stemme om Musks lønpakke og rådgivernes anbefalinger kan have indflydelse på aktionærernes stemmer, når institutionelle aktionærer ser til dem for råd, skriver Wall Street Journal.

Kompensationen til Musk blev oprindeligt godkendt af aktionærer tilbage i 2018, men pakken blev blokeret af en dommer i delstaten Delaware grundet bekymringer om godkendelsesprocessen.

Tesla reintroducerede lønpakken, der indebærer en 10-årig tildeling af aktieoptioner, sidste måned.

Aktionærer, der støtter lønpakken, mener, at Musk fortjener at blive belønnet for at nå virksomhedens mål, lyder det ifølge Wall Street Journal.

Siden 2018 er Teslas markedsværdi vokset fra omkring 50 mia. dollar til 570 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire

Alberte Leonharder Vig

Seneste nyheder