Tesla bekræfter nået mål - nu skruer selskabet op for produktionen

Udgivet den 02-07-2018  |  kl. 15:19  |  

For første gang har Tesla formået at opfylde en målsætning om, at der på en enkelt uge skal rulle 5000 nye elbiler af typen Model 3 ud fra selskabets fabrik i Freemont i Californien.

Selskabet bekræfter mandag, at det producerede 5031 biler i de sidste syv døgn af andet kvartal, der løb til udgangen af juni.

Nyhedsbureauet Reuters havde søndag skrevet, at målet stort set var nået med henvisning til en intern mail fra stifter Elon Musk.

Tesla bekræfter desuden, at selskabet forventer at øge den ugentlige produktion til 6000 i slutningen af august.

Det har voldt Tesla store problemer at få produktionen af Model 3 til at fungere, da der blandt andet har været knas med batterier og fabrikkens samlebånd.

Forsinkelserne tvang i januar Tesla til at udskyde datoen for at producere 5000 biler om ugen til slutningen af andet kvartal.

Da afslutningen af kvartalet rykkede nærmere, byggede selskabet et nyt samlebånd i et stort telt uden for hovedfabrikken for at komme i mål med ambitionen. På det tidspunkt blev der ugentligt bygget omkring 3500 biler.

Samlet producerede Tesla 28.578 Model 3 i andet kvartal, hvilket er omkring tre gange så mange som i første kvartal.

Tesla oplyste i maj, at det ved udgangen af første kvartal havde modtaget forudbestillinger på over 450.000 styk af Model 3.

På aktiemarkedet stiger Tesla-aktien mandag mere end 5 pct. i formarkedet og har dermed en god start på ugen i vente.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder