Thyssenkrupp skærer i administrationen for at spare

Udgivet den 07-10-2019  |  kl. 20:05  |  

Tyske Thyssenkrupp vil have færre administrative ansatte for at skære i omkostningerne. Hvert år bruges der alene her omkring 2 mia. euro, skriver Reuters, der har fået sparerunden oplyst af kilder med kendskab til sagen.

Det vil betyde, at et flertal af de 300 administrative job i et par af Thyssenkrupps afdelinger forsvinder.

Thyssenkrupp vil ikke kommentere sagen overfor Reuters.

Den tyske virksomhed har tidligere annonceret planer om at afskaffe 6000 job i selskabet.

Ifølge oplysningerne er punktet på dagsordenen tirsdag, hvor administrerende direktør Martina Merz vil diskutere den med den øverste ledelse. Her vil hun også præsentere flere detaljer om en tidligere annonceret strategi om at forenkle selskabet, forlyder det.

Industrikonglomeratet måtte i august i forbindelse med et regnskab for tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2018/19 nedjustere forventningerne til det justerede driftsresultat til 0,8 mia. euro fra de 1,1-1,2 mia. euro, som Thyssenkrupp oprindeligt stillede i udsigt.

Dengang kom det ligeledes frem, at en opsplitning af Thyssenkrupp, der blandt andet laver bilreservedele, stål, elevatorer og skibsdele, nærmede sig. For første gang oplyste selskabet officielt, at det var åben over for at sælge en række divisioner.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder