Tirsdagens aktier: Velklang hos Demant sikrede topplacering

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

En opdatering på Demants tyske hjemmeside fik aktien til at ringe tirsdag og ryge helt til tops i C25. Samlet var det dog en dag, der var præget af udenlandske regnskaber, og som investorerne kunne læne sig lidt op af.

Samtidig svingede humøret op og ned i løbet af dagen - og facit blev et fald på 0,2 pct. til indeks 1566,9 for C25.

Også forhandlingerne om en ny coronahjælpepakke i Washington holdt investorerne på tæerne

- Det er en lidt afventende stemning, da det kan være den sidste dag, før der kommer en hjælpepakke fra USA - hvis den kommer. Sker det, vil markedet tage meget positivt imod den, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

Bedst af alle i eliteindekset var dog Demants præstation tirsdag. Høreapparatsselskabets hovedbrand inden for høreapparater, Oticon, har nemlig indikeret en snarlig lancering af et nyt topprodukt. I hvert fald har selskabet slået fast, at det er på vej med en stor nyhed.

På Oticons tyske hjemmeside har man den seneste uge således kunnet læse en invitation til "et digitalt premiereshow," der skal afholdes den 30. november.

I en invitation til showet den 30. november gør Demant opmærksom på, at der er tale om en enestående begivenhed, der "vil ændre audiologien permanent." Der tales samtidig om en verdenspremiere, der giver god grund til at slå ørerne ud.

- Demant skulle gerne snart komme med en ny lancering. Eksempelvis har Sonova taget markedsandele, hvor Demant har haltet bagud, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Hvis det er en ny lancering, så kommer den på et godt tidspunkt, for så kan Demant nå at komme med i lanceringsvinduet i foråret hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), siger han.

Demant steg med 5,2 pct. til 214,50 kr. tirsdag, hvor nummer to i indekset - Danske Bank - "blot" kunne notere en stigning på 1,7 pct. til 94,48 kr.

STÆRKE TAL FRA SWEDBANK OG GJENSIDIGE

Danske Banks investorer kunne skele til svenske Swedbank, der leverede stærke tal for tredje kvartal både i forhold til samme periode året før og forventningerne hos analytikerne tirsdag morgen.

Det var primært færre end ventede omkostninger og færre nedskrivninger end ventet, der gav overraskelsen med et nettooverskud på 5,3 mia. svenske kr. mod ventet 4,2 mia. svenske kr.

- Bankerne får lidt medvind i dag. Og ser vi herhjemme, så har flere af de lokale banker opjusteret forventningerne den seneste tid, siger Martin Munk.

Jyske Bank steg med 1,2 pct. til 203,90 kr., og Sydbank øgede 1,1 pct. til 110,40 kr.

Med særlig interesse for Danske Bank-investorerne fortalte Swedbank, at omkostningerne relateret til antihvidvask var lavere end ventet i kvartalet.

Og den norske forsikringskoncern Gjensidige Forsikring overraskede positivt med sine resultater for tredje kvartal, hvor både præmieindtægter, forsikringsresultat og resultat før skat lander over analytikernes forventninger.

Tryg, der allerede har aflagt regnskab for tredje kvartal, faldt med 0,5 pct. til 199,70 kr., og Topdanmark, der aflægger regnskab på fredag, mistede 0,3 pct. på aktiekursen til 307,40 kr.

NYT FRA ALPELAND TIL DSV PANALPINA

DSV Panalpina fik nyt fra Schweiz, hvor speditørgiganten Kuehne + Nagel kom med tal for tredje kvartal, der viste en faldende omsætning, mens driftsindtjeningen fik et solidt løft drevet af en solid fremgang i luftfragtdivisionen.

DSV Panalpina har allerede opjusteret forventningerne til 2020 og er kommet med foreløbige regnskabstal for kvartalet, og aktien kørte frem med 0,9 pct. til 1064 kr.

Modsat gik det for Genmab og Ørsted, der uden selskabsspecifikke nyheder faldt med henholdsvis 2 og 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder