Tirsdagens aktier: Vestas og Ørsted førte igen an i aktiefald

Udgivet den 16-07-2024  |  kl. 17:08  |  
Maersk

De grønne aktier Vestas og Ørsted indtog for anden dag i træk bundplaceringerne i det danske eliteindeks, der tirsdag igen faldt - nedturen var dog beskeden i forhold til mandag. Frygt for effekten på alternativ energi, hvis Donald Trump vinder præsidentvalget, er baggrunden. Blandt de positive indslag i dagens aktiehandel var Bavarian Nordic, der indtog topplaceringen sammen med Mærsk-aktierne.

C25-indekset faldt tirsdag 0,3 pct. til 1957,66 efter et tungt fald på 1,8 pct. mandag.

- Markedet vurderer iskoldt, hvad sandsynligheden for - hvor stor chancen er for - at Donald Trump vinder valget. Vinder han, er vi ude i et scenarie med uændret eller lavere skat, hvilket er godt for virksomhederne, og vi er ude i risiko for handelskrig eller højere toldtariffer samt en finanspolitik, der i hvert fald som minimum ikke bliver strammet op. Det er inflationært, og det peger mod højere renter, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef hos Formuepleje, til MarketWire.

FORTSAT MODVIND TIL GRØNNE AKTIER

Tirsdag faldt Ørsted med 2,2 pct. til 383 kr. efter et dyk på 5,5 pct. mandag, og Vestas satte sig 1,5 pct. til 155,30 kr. efter sin nedtur på 6,4 pct. mandag.

Det er muligvis en overgjort reaktion, at aktierne i Vestas og særligt Ørsted er blevet sendt kraftigt ned de seneste dage på grund af øget sandsynlighed for en sejr til Donald Trump ved præsidentvalget i november.

Det skriver branchemediet Recharge News med henvisning til kommentarer fra analysehuset Morningstar.

Den tidligere præsident har tidligere sagt, at han, hvis han igen vælges som præsident, på sin første dag vil forsøge at stoppe alle igangværende havmølleprojekter.

Men allerede godkendte projekter kan Donald Trump ikke stoppe med en "executive order", lyder det ifølge Recharge News fra Morningstars analytikere. Men der vil være modstand mod udviklingen af yderligere kapacitet, erkender børshuset.

MÆRSK SEJLEDE I GRØNT

Med til at holde indeksets nedtur begrænset var Mærsk-aktierne. B-aktien steg 1,8 pct. til 11.075 kr., og A-aktien steg 1,8 pct. til 10.880 kr. B-aktien er dog siden 1. juli stadig faldet markant fra et niveau på 12.860 kr.

Med til at trække op var et løftet kursmål hos Goldman Sachs, der har skruet op til 12.000 kr. fra 11.500 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral" ifølge data fra Bloomberg News.

Mandag var der spekulationer i at transportgiganten er på vej med endnu en opjustering selvom fragtrater ved en afklarings af Gaza-konflikten kan ramle sammen. Det skrev finans.dk

Bavarian Nordic blev dagens vinder uden uden selskabsspecifikt nyt. Aktien steg 3,6 pct. pct. til 182,70 kr.

KURSKLØ TIL BANKER

Nordea fik også klø mandag trods et ellers overordnet pænt regnskab for andet kvartal. Men uden udsigt til aktietilbagekøb og en manglende opjustering gik investorerne alligevel skuffede hjem.

Tirsdag var aktien sammen med Danske Bank igen under lup efter af kvartalsrapporter fra de svenske kolleger Swedbank og SEB.

Danske Bank faldt med 1,1 pct. til 199,70 kr., mens Nordea efter mandagens styrtdyk på 4 pct. faldt med 0,2 pct. til 78,46 kr. tirsdag.

NORDEN FÅR SÆNKET KURSMÅL - MEN STADIG STORT POTENTIALE

Rederiet Norden steg 5,9 pct. til 308 kr. trods et sænket kursmålet af finanshuset ABG Sundal Collier, der nu ser aktien ramme 437 kr. på et års sigt mod tidligere 459 kr. Det nye kursmål indikerer dog fortsat et potentiale på omkring 50 pct. Derfor finanshuset gentager derfor også anbefalingen "køb" af aktien.

En væsentlig kunde hos danske FLSmidth, verdens største mineselskab Rio Tinto, melder om en afdæmpet kinesisk efterspørgsel i sit regnskab for andet kvartal og første halvår.

Det smittede dog ikke af på FLSmidth, som leverer udstyr til selskabet. Aktien i den danske ingeniørkoncern steg 0,5 pct. til 339,60 kr. tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder

17:53 Europa/lukning: Polsk supermarked ned efter skuffende salg - danske aktier i top
17:11 Fredagens obligationer: Powell beroligede markedet og renten faldt
17:04 Fredagens aktier: Plusdag hjulpet af Powell med DSV i bund og Unibrew i top
16:34 Økonomer: Powell åbner døren på vid gab for rentenedsættelse
15:45 USA/åbning: Positive toner som ventet inden Powell-tale
14:34 USA/tendens: Udsigt til positiv åbning i venten på Powell-tale
13:34 DSV kan løfte indtjeningen markant med et opkøb af DB Schenker spår Bernstein
12:27 Europa/aktier: Polsk supermarked leverer skuffende salg - danske aktier i top
12:05 Unibrews finansdirektør: Man skal ikke lægge for meget i en enkelt måned med se på hele året
12:02 Obligationer/middag: Obligationsmarkedet afventer Powells tale i eftermiddag
11:57 Aktier/middag: DSV går til bunds efter rygter om skærpet budkrig
11:49 DSV er stadig favorit til DB Schenker-opkøb hos Sydbank: Kursfald skyldes tæt kapløb
10:40 DSV er stadig favorit til at overtage DB Schenker, mener Nordnet
10:38 ALK's topchef om næste pollensæson: Venter et normalår
10:27 DSV har ifølge medie budt over 104 mia. kr. på DB Schenker
10:17 ALK's finansdirektør om 2025-mål: Vi er ret fortrøstningsfulde
09:40 ALK's topchef om høj vækst: Dejligt at se at volumenerne udvikler sig som de skal
09:31 Huscompagniets topchef: Gang i boligsalget og styr på inflationen
09:18 Aktier/åbning: ALK spurter frem efter opjustering mens C25 åbner fladt før Powell-tale
09:09 Fragtraterne vender tilbage til trenden med nedgang