Tirsdagens aviser med DSV, Vestas og Novo Nordisk

Udgivet den 03-08-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SEB SLÅR RIVALER PÅ PENSIONSAFKAST

En ny strategi giver pote for SEB. Efter nogle sløje år sætter pensionsgiganten rivaler som PFA, Danica og Nordea Liv & Pension til vægs og leverer det bedste afkast. Aktiesats løfter SEB i gyldent halvår, mens Skandia havner på sidstepladsen. (Forside, side 6-7)

DSV HAR MOD PÅ MERE EFTER SUCCESFULDT OPKØB

Danmarks største logistikvirksomhed, DSV, er langtfra færdig med at gå på opkøbsjagt hos konkurrenterne. Overtagelsen af UTI Worldwide bidrager positivt til indtjeningen hos DSV, og det får topchef Jens Bjørn Andersen til at varsle nye opkøb. (Side 8)

FINE TAL FRA LANDBOBANKEN TRUES AF STIGENDE OMKOSTNINGER

Ringkjøbing Landbobank opjusterede igen på baggrund af et stærkere end ventet halvår. Men banken ser stigende omkostninger i horisonten. Der skal bruges flere penge på it, og også antallet af ansatte øges. (Side 9)

AMERIKANSK GIGANT I PATENTSLAGSMÅL MED VESTAS

Amerikanske General Electric har sagsøgt Vestas for at have brudt et af selskabernes patenter. Den store amerikanske konkurrent har indleveret klagen mod Vestas' amerikanske datterselskab, Vestas American Wind Technology, samt danske Vestas Wind Systems, der afviser anklagen. (Side 9)

IVÆRKSÆTTERE HAR SUCCES I STØVET PAKKEMARKED

Pakkelabels.dk har på tre år fået 15.000 erhvervskunder, der har fået billig adgang til at sende pakker gennem køb af store puljer af fragtydelser til lave priser hos transportørerne, der så dele dem med egne kunder. Nu vil stifterne udvide til udlandet. (Side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

APPLE GÅR I KØDET PÅ MOBILEPAY MED NY SATSNING

Den amerikanske it-gigant Apple vil snart udrulle betalingstjenesten Apple Pay i Danmark. Danske Banks Mobilepay melder sig klar til ny konkurrence. (Forside, side 8)

DANSKE VINDMØLLER PILLES NED OG SNURRER VIDERE I UDLANDET

Lave elpriser og et usammenhængende elmarked gør det til en god forretning at pille velfungerende, danske vindmøller ned og sætte dem op i udlandet, hvor de ofte kan høste en ny omgang subsidier. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AMERIKANSK GIGANT SAGSØGER VESTAS

Den amerikanske gigant General Electric (GE) har sagsøgt Vestas for at have brudt et af selskabets patenter. Vestas erklærer sig klar til at tage kampen med GE. (Forside, side 3)

DSV LEDER EFTER FÆRRE, MEN STØRRE OPKØB

Speditions- og logistikgiganten DSV kan med en frisk opjustering i ryggen nu bogføre selskabets hidtil største opkøb som en succes. Det sender koncernen på udkig efter større opkøb. (Side 5)

BANKERNES LANDBRUGSTAB VOKSER MED 1,3 MIA. KR.

Bankernes tab på landbrug blev øget dramatisk i 2016. Mange nødlidende landbrugsbedrifter var kørt så uhjælpeligt fast i krisen, at bankerne har valgt at realisere tabene. (Side 6-7)

MASTERCARD KLAR TIL AT SATSE STORT I DANMARK

Betalingsgiganten Mastercard er snart klar til at lancere Masterpass på det danske marked. Ved at ensarte købsoplevelsen på tværs af grænser vil Mastercard konkurrere med de lokale danske løsninger. (Side 8)

USA-INDKØBER REDDER NOVO FRA MARERIDT

Den magtfulde amerikanske indkøbsorganisation CVS har valgt ikke at tage Novo Nordisks ærkerival til nåde, men fortsætter derimod sin eksklusion af to af de største konkurrenter inden for diabetesmarkedet, midlerne Lantus og Toujeo fra Sanofi, hvilket Novo Nordisk lukrerer på. (Side 9)

LUNDBECK STÅR I SPIDSEN FOR FORSØG MED 25.000 PERSONER

Medicinalselskabet Lundbeck har indgået en større aftale med gentest-firmaet 23andMe. Ambitionen er at opnå bedre viden om folk med blandt andet depression, mens det ultimative mål er nye lægemidler. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder