Tirsdagens aviser med Lundbeck, SAS og Ørsted

Udgivet den 07-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KAPITALFOND GØR KLAR TIL AT SÆLGE SPORTMASTER

Nordic Capital har hyret Nordea til at finde en køber til Sportmaster, der kæmper med lav vækst, millionunderskud og en nylig direktørfyring. (Forside, side 6-7)

JYSK BILKONCERN SER FALDENDE SALG TRODS JUBELÅR I BRANCHEN

Omsætningen falder hos Nic. Christiansen, der har kæmpet med for store lagre af Hyundai og tab af markedsandele på biler som Fiat. (Side 8)

LUNDBECK INDLEDER OPKØBSJAGT I USA

Banken bliver ikke sprængt, og de umiddelbare problemer løses ikke, men Lundbecks topchef, Deborah Dunsire, har med købet af Abide styrket den langsigtede vækst. (Side 10)

BASISBANK SER BORT FRA DE SMÅ KVIKLÅNSKUNDER

Internetbanken Basisbank har stor succes med at sætte sine kviklånskunder på hold, og udvide med almindelige bankkunder. (Side 12)

JYSKE BANK KAN BLIVE UDFORDRET AF HÅRD KONKURRENCE

Den traditionelle bankforretning er udfordret for tiden, og det vil også sætte sine spor i Jyske Banks tal, når kvartalsregnskabet offentliggøres onsdag. (Side 17)

MEJERIKÆMPE INVESTERER I GRØN EMBALLAGEOMSTILLING

Det danske mejeri Arla omlægger en del af sin emballageproduktion til genanvendelig plast for at nå sin egen målsætning for CO2-udslip. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

DET PRIVATE ARBEJDSMARKED HOLDER BEDST PÅ SENIORERNE

Seniorerne i det private erhvervsliv går markant senere på pension end i det offentlige. Det er helt afgørende, at det offentlige tager ved lære af det private. Færre timer til seniorerne kan være en af vejene frem. (Forside, side 4-5)

KABINEPERSONALE I SAS KRÆVER PILOTVILKÅR

Knap har piloterne forladt forhandlingsbordet, før kabinepersonalet i Norge melder sig på banen med en klar besked til SAS. De vil have samme vilkår som piloterne. (Side 7)

AMERIKANSK HAVVIND KAN BLIVE GULDRANDET FORRETNING FOR ØRSTED

Havet ud for USA's kyster kan blive til en lukrativ forretning for selskaber som Ørsted, Shell og Equinor. Også Iberdrola og Dongs forhenværende guldfugle er med i feltet, der alle kæmper om at få fat i store havområder. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BIOTEKKOMET FÅR GENNEMBRUD - LÆNER SIG OP AD MILLIARD-PRISSKILT

Pengene vælter ind hos biotekselskabet Glycom, som sidste år fik sit kommercielle gennembrud med ingredienser til blandt andet modermælkserstatning. Virksomhedens kapacitet ventes at være er tre-fire gange så stor som i dag i 2021. Fødevaregiganten Nestlé sidder på en del af aktierne. (Forside, side 6-7)

RED BARNET KRITISERER NETS FOR AT PUTTE MED TAL OM BETALINGSGEBYRER

Red Barnet betaler i år mere end 2 mio. kr. til Nets i gebyrer for at modtage donationer via betalingsservice. Men det er umuligt at gennemskue, om udgiften er rimelig, lyder kritikken. (Side 4)

LANDBRUGETS KONKURSBØLGE KNÆKKER

2018 var et katastrofeår for landbruget, der blev ramt af århundredets tørke og historisk lave svinepriser. Nu ser det ud til, at presset letter - stigende svinepriser får antallet af konkurser til at styrtdykke. (Side 8)

LUNDBECK HAR APPETIT PÅ MEGET MERE EFTER MILLIARDHANDEL

Lundbeck leder videre efter opkøb, selv om det danske medicinalselskab har købt det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics. Analytiker vil have mindst to opkøb yderligere. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder