Tirsdagens aviser med Mærsk, Nordea og Novo Nordisk

Udgivet den 10-10-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSK SUPERMARKED VIL AF MED MÆRSK FØR TID

Dansk Supermarked med topchef Per Bank og formand Nils Smedegaard Andersen i spidsen vil købe A.P. Møller-Mærsk ud af ejerkredsen nu frem for i 2019. Prisen ventes at være mindst 5,5 mia. kr., men ifølge Smedegaard bliver det nemmere at styre forretningen uden Mærsk. Sydbank peger på, at Mærsk fokuserer på sig selv. (Forside, side 6-7)

JYSKE BANKS SALG AF AKTIER I NORDJYSKE BANK TRÆKKER UD

Fem måneder efter at Jyske Bank satte et til salg-skilt på bankens aktier i Nordjyske Bank, er posten til 800 mio. kr. stadig ikke solgt. Jyske Banks topchef, Anders Dam, har ingen kommentarer til processen. Ekspert ser tre mulige udveje. (Side 10)

BRUGT ELEKTRONIKKÆDE MERE END FORDOBLER ANTAL BUTIKKER

Blue City, der sælger brugt elektronik, åbner syv nye forretninger næste år og kommer dermed op på 12. Ifølge Miljøstyrelsen anslås det, at danskere har en million computere stående derhjemme, og dem køber Blue City gerne. (Side 11)

MILLIARDSELSKAB SKILLER SIG AF MED TOPCHEF

Den store jyske sourcing- og servicevirksomhed Solar skifter topchef Anders Wilhjelm ud med intern afløser, Jens Andersen, der siden 2012 har været en del af Solars koncernledelse. Han skal sikre fokus på virksomhedens kerneforretning. (Side 13)

NY STORKUNDECHEF I NORDEA SKAL GENVINDE FØRSTEPLADS

Peder Bach afløser Jørgen Høholt som chef for storkunder i Nordea Danmark. Storbanken skal være favorit hos de tunge erhvervskunder, der ifølge analysehuset Prospera har favoriseret Danske Bank i tilfredshedsanalyser tre år i træk. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO GÅR TIL MODANGREB PÅ INVESTOROPRØR

Efter hårde beskyldninger om urent trav i Novos top fra en gruppe amerikanske investorer svarer medicinalselskabets advokathær nu igen. Novo-advokaterne efterlyser beviser og kræver, at en domstol fejer aktionærernes søgsmål af banen. (Forside, side 3)

BORGMESTRE STRIDES OM AIRBNB-GRÆNSE

Det skal i praksis være muligt for private at leje deres bolig ud i København i op til 180 dage om året, mener de Radikale. Overborgmester Frank Jensen (S) afviser. Det vil skade boligmarkedet i hovedstaden, mener han. (Side 6-7)

MOBILEPAY OG SKATS PARTNERSKAB VIL KUN MINDSKE SORT ARBEJDE LIDT

Med en ny løsning vil regeringen have danskerne til at indberette indtægter fra sort arbejde via Mobilepay. Men det vil kun et fåtal gøre, lyder det fra Rockwool Fonden. (Side 8)

NY TEKNOLOGI BANER VEJ FOR VÆKST FOR TRANSPORTKONCERNEN NTG

Transportbranchen er karakteriseret ved heftig konkurrence og højkonjunktur-udfordringer. Sidste års regionale vækstvinder, NTG, ser store muligheder i IT og automatisering, når det gælder fremtiden. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKKUNDER GENERES MED KRAV OM ID

I interesseorganisationen Finans Danmark er man klar over, at bankerne overdriver indsatsen mod hvidvask af penge. I en aktuel sag bad Nykredit en 85-årig enke og mangeårig kunde om at bevise sin identitet ved at indsende blandt andet pas eller kørekort for at få ordnet papirer efter sin afdøde mand. Bankerne ønsker vejledning. (Forside, side 8-9)

SKAT FÅR MARKANT ROLLE I DANSK DELEØKONOMI

Regeringen har præsenteret en ny deleøkonomisk strategi med 22 initiativer, der især vil sikre, at Skat ikke snydes, når boligen eller båden udlejes. Men Skat er ikke klar til opgaven endnu, lyder det fra en skatteekspert. (Side 4)

GRIM MEKANISME KAN HJÆLPE AMBU-AKTIEN

Der har været lånt langt flere Ambu-aktier til spekulation imod aktien, end de offentlige registreringer af hedgefond-kampagnen mod aktien har vist hos Finanstilsynet. Udlånet har paradoksalt nok formentlig både været med til at sende aktiekursen op i de forgangne måneder, og det kan også gøre det i en periode fremover, vurderes det. (Side 6)

AKTIEHANDLEN ER PÅ VEJ MOD DET BEDSTE ÅR NOGENSINDE

Aktiehandlen satte rekord i september og er et godt stykke foran de tidligere rekorder fra 2016 og 2007. Fortsætter den høje aktivitet, tegner 2017 til at blive endnu et rekordår. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯