Tirsdagens aviser med SAS, NNIT og Carlsberg

Udgivet den 03-03-2015  |  kl. 06:35  |  

BØRSEN

COWI VOKSER TIL VERDENS STØRSTE BROINGENIØR

Rådgivergiganten Cowi ryster krisestemningen af sig. I dag præsenterer koncernchef Lars-Peter Søbye et rekordoverskud, og samtidig er Cowi kåret til verdens førende rådgiver i broer. Mastodonterne Rambøll og Cowi går hver sin vej, mens konkurrenten Grontmij mister omsætning. (Forside, side 6-7)

NYKREDIT-OFFENSIV KAN KLEMME SMÅBANKER

Realkreditgigantens bank skyder over 100 mio. i nyt kundeprogram, der vil snuppe kunder fra partnerbanker i Totalkredit, som Nykredit ellers vil tættere på. Kundeprogrammet skal skabe vækst i banken. (Side 8)

FAYARD SKABER KÆMPEVÆKST PÅ LINDØVÆRFTET

Borerigge og store handelsskibe fylder godt op i dokkene hos Fayard, der har hjemme på det nedlagte Lindøværft på Fyn. Omsætningen voksede med 38 pct. på reparationsværftet, der har kurs mod mia.-omsætning. Fayard tager nu de helt store kunder i dok. (Side 9)

ADVOKAT KRÆVER AT OW-ERSTATNING HENTES HOS ALTOR

Uanset om Altor afviser det, har kapitalfonden et ansvar for, at OW Bunkers børsprospekt ikke omtalte risici godt nok, mener advokat for 3000 aktionærer. (Side 10)

SAS STRANDER ERHVERVSKUNDER

Flere store danske virksomheder har misset fly på stribe på grund af strejken i SAS. Alene 200 medarbejdere hos Mærsk har misset afgange, viser en rundringning til en række af landets store virksomheder. (Side 12)

RUSSISK OLIGARK KØBER SIG IND I DANSKE OLIEFELTER

Den britiske regering forsøger at stoppe en virksomhedshandel mellem Rusland og Vesten. Et sådant forsøg er det første af sin slags, siden handelskrigen omkring konflikten i Ukraine brød ud. (Side 16)

PRISEN PÅ NNIT GÅR OP EFTER STOR INVESTORINTERESSE

En NNIT-aktie kommer til at koste mellem 120 og 130 kr. Det meddelte selskabet mandag, og dermed stiger prisen. Tidligere lød kursintervallet på 100-120 kr. Interesseren har været usædvanligt stor, lyder forklaringen. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

STREJKEKAOS TRUER LUFTFARTEN

Stewardesserne i SAS er på vej tilbage i arbejde. Men strejker og forsinkede fly kan blive normalt for danske flyrejsende. Både SAS, Norwegian og Ryanair har lurende konflikter, der risikerer at skabe nyt kaos. Det vil forsætte, så længe den hårde konkurrence tvinger flyselskaberne til at blive ved med at presse omkostningerne ned. (Forside, side 4-5)

BOLIGSALGET TORDNER I VEJRET

Rentens nedtur i februar har sat overraskende meget skub i boligmarkedet, hvor både antallet af handler og fremvisninger nu er det største i årtier. Det er den superlave rente, der nu sætter skub i boligmarkedet på en måde, som er helt enestående. (Side 6)

DET VÆLTER FREM MED NYE JOB

En mindre jobfest er i fuld gang. DI ( Dansk Industri) vurderer i en ny prognose for dansk økonomi, at den private beskæftigelse stiger med 32.000 personer i år og til næste år. Den fremgang kommer, efter at der sidste år var en fremgang i den private beskæftigelse på over 30.000 job. (Side 8)

VALUTARESERVE I NY KÆMPEVÆKST

Den danske valutareserve menes at være steget med tæt ved 170 milliarder kroner i februar. Det er den største stigning på en måned nogensinde, men det er især først på måneden, at stigningen har været stor. Det opadgående pres mod den danske krone er aftaget lidt på det sidste. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKER PÅ RETRÆTE I ANDELSSTRID

Efter års fastlåste fronter er der opbrud i slagsmålene mellem flere dybt forgældede andelsboligforeninger og deres långivere. Danske Bank tilbyder beboerne i Bangsbohus gældssanering, og Nykredit står over for et historisk stort sagsanlæg fra foreningen Hostrups Have på Frederiksberg. (Forside, side 6-7)

PRIS FOR SAS-STREJKE: OP MOD 100 MIO. KR.

SAS kan have tabt op mod 100 mio. kr. på strejke blandt de kabineansatte. Andre flyselskaber har mistet milliardbeløb i kampen for at opnå lavere omkostninger. Og selv om konflikten stoppede mandag, tyder meget på, at SAS og de ansatte mødes til kamp igen inden længe. (Side 4)

CARLSBERGTOP FIK 46,6 MIO. KR. I 2014

Selv om Carlsberg ikke klarede sig overvældende godt i 2014, kunne topledelsen fastholde lønnen og endda indkassere en mindre stigning. (Side 8)

TOPCHEFEN FYRET – MONTANA-ARVING SKAL VENDE SKUDEN

Den danske producent af designmøbler skal have fart i eksporten og samtidig også satse på nye salgskanaler i detailhandlen. Tidligere kreativ direktør Joakim Lassen erstatter Gitte Reymann som adm. direktør i Montana. (Side 8)

USA TÆT PÅ OLIEKOLLAPS

Forbud mod eksport af råolie og bugnende lagre har for alvor sat råoliepriserne under pres i USA, hvilket øger risikoen for et priskollaps. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯