Tirsdagens danske avisuddrag med ISS, Brexit og Nykredit

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 07:04  |  

BØRSEN

ISS-BOSS OM MILLIARDSALG: VI TRÆFFER MODIGE VALG

For at sikre den stærkeste vækst i industrien vil ISS frasælge 50 pct. af sine kunder og 100.000 ansatte. Vi har stor tiltro til den plan, lyder det fra storaktionæren Kirkbi. (Forside, side 6 + 7)

PARKEN FÅR GRØNT LYS TIL MILLIARDSTOR INVESTERING

Parken Sport & Entertainment, som står bag F.C.København, har fået tilladelse til at lave et Lalandia-byggeri i Sverige. Investeringen bliver på op til 1,3 mia. kr. (Side 10)

KURATOR OPGIVER JAGT PÅ BAGGERS FORMUE

IT Factorys kreditorer vil ikke betale for jagten på penge hos Stein Baggers medsvindler Mikael Ljungman og hans tidligere chef Carl Freer. (Side 11)

DANSK FOTOFIRMA RAMT AF SALGSSVIGT MIDT I JAGT PÅ NY EJER

Ejeren af den danske fotovirksomhed Phase One, kapitalfonden Silverfleet, har i et år arbejdet med en investeringsbank for at forberede et salg af selskabet. (Side 12)

PETER NORVIG MISTER RETTEN

Evnen til at håndtere betroede midler inden for ejendomshandel har gang på gang svigtet for Peter Norvig, der nu har mistet retten til at være ejendomsmægler. (Side 14)

KRISTIAN JENSEN: VI HAR BRUGT TID PÅ DE FORKERTE REFORMER

De skæve væksttal fra Danmark Statistik har givet for meget fokus på produktivitet og for lidt på arbejdsudbud, mener finansministeren. (Side 16 + 17)

GLOBALE AKTIER FORTSÆTTER FALD: HUAWEI ER I CENTRUM

Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, sidder på anden uge i fængsel i Canada. Investorerne frygter eskalering af handelskrig. (Side 20)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ISS VIL AF MED HALVDELEN AF SINE KUNDER

100.000 ISS-ansatte skal have en ny arbejdsgiver. Den danske servicegigant har alt for mange kunder i alt for mange lande, og det hæmmer væksten. Ved at sælge mindre kunder fra i 13 lande vil ISS fokusere forretningen på de områder, hvor indtjeningen kan vokse. (Forside, side 6 + 7)

UNDERSØGELSE: KVINDELIGE TOPCHEFER SKABER MERE VÆRDI

En undersøgelse blandt Danmarks største virksomheder viser, at kvindelige ledere scorer bedre end mænd på vigtige nøgletal. Fokus på værdi og mission kan være forklaringen. (Side 3)

BITCOIN-HANDLER FOR 100 MIO. KR. BLIVER UNDERSØGT AF SKAT

Op mod 2.700 danskere kan potentielt se frem til en kedelig besked om, at de ikke har betalt den skat, de skulle, eller den gode besked om, at de har penge til gode. Skattestyrelsen har nemlig fået oplysninger om handler blandt danskere på en finsk bitcoin-børs. (side 4)

PUNDET PÅ NEDTUR EFTER UDSKUDT BREXIT-AFTALE

Den britiske premierminister sendte landets valuta til tælling og de politiske analytikere i tænkeboksen, da hun mandag eftermiddag officielt udskød afstemningen om en brexit-aftale på ubestemt tid. (Side 5)

MAGIC LEAP-BRILLER RAMMER DANSK JORD

Et af teknologihistoriens mest hypede produkter er kommet til Danmark. Amerikanske Magic Leap har 15 mia. kr. fra investorer til at udvikle briller til såkaldt augmented reality, og nu skal de stå deres prøve i den virkelige verden. (Side 8 + 9)

BERLINGSKE BUSINESS

MINISTER TAKKER FOR REKORDSTOR SELSKABSSKAT

Sidste år betalte virksomhederne knap 72 mia. kr. i selskabsskat, hvilket er det højeste beløb nogensinde. Det kommer efter en årrække med faldende selskabsskat. Milliardstigningen i indtægterne skyldes en dansk økonomi, som buldrer af sted, siger skatteminister Karsten Lauritzen. (Forside, side 4 + 5 + 6)

NYKREDIT GIVER TRECIFRET MILLIONRABAT TIL BANKKUNDER

Realkreditkæmpen Nykredit intensiverer konkurrencen om bankkunderne med en udvidelse af koncernens rabatordning. (Side 3)

HOVEDRENGØRING I ISS: SKRÆLLER TI ÅRS VÆKST AF SELSKABET

Det er lidt af et strategisk tilbagetog for servicekoncernen ISS, der efter år med opkøb på opkøb nu vil skille sig af med aktiviteter rundt om i verden. De står samlet for 14 procent af omsætningen, men bidrager med langt mindre på bundlinjen. (Side 7)

FORBRUGERE MAGTESLØSE I ELSALG: VI HAR INGEN INTERESSE I, AT DER SKAL TJENES PENGE PÅ DET HER

En million elkunder er reelt forvist til sidelinjen, når det gælder det omstridte salg af Ørsteds elforretning. Forbrugerrepræsentanter krydser fingre for, at der kommer en god ny ejer, men kan reelt intet gøre, når 80-årige Knud Møller har taget sagen i egen hånd. (Side 8 + 9)

/ritzau/FINANS

Lizette Knudsen

Tags:  newspaper❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
19/04/19

 
8,93%
 
19/04/19

 
8,41%
 
19/04/19

 
3,66%
 
19/04/19

 
1,20%
 
19/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder