Tirsdagens obligationer: Amerikanske data var med til at sende renten sydover

Udgivet den 05-12-2023  |  kl. 17:00  |  

Der var fald til de danske statsrenter tirsdag, hvor antallet af amerikanske jobopslag i oktober ramte laveste niveau siden marts 2021, som er det seneste tegn på, at jobmarkedet i USA er ved at køle ned.

Antallet af ledige stillinger blev i oktober opgjort til 8,73 mio. mod ventet 9,3 mio. stillinger. Samtidig blev opgørelsen måneden før revideret ned til 9,35 mio. fra 9,55 mio. stillinger.

Udviklingen kan være et tegn på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er nået i mål med sin pengepolitik, som den indledte stramningen af i marts 2022. Forventningen i markedet er, at Federal Reserve vil fastholde sin rente ved årets sidste rentemøde i næste uge, inden pengepolitikken løsnes så tidligt som i marts.

Udviklingen blev også afspejlet i et fald i renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation efter offentliggørelsen på 3 basispoint frem til dansk lukketid.

Herhjemme endte den toneangivende tiårige statsobligation med at falde med 10 basispoint til 2,51 pct. i forhold til mandag. Det er det laveste niveau siden maj 2023.

I løbet af dagen landede der tal fra for de europæiske producentpriser i oktober, der endte mere eller mindre som ventet i oktober.

Og de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM Services, viste en stigning i november til 52,7 fra 51,8 måneden før, hvilket var bedre end den ventede stigning til indeks 52,3 blandt økonomerne.

En værdi over 50 indikerer stigende aktivitet, mens en værdi under 50 indikerer tilbagegang.

ISM-indekset for servicesektoren bundede ud i april 2020 i 26,7 - som følge af coronakrisen - men satte mod slutningen af coronakrisen rekord ad flere omgange - senest i november 2021 med 67,6.

ISM Service offentliggøres af Institute for Supply Management og er blandt de vigtigste indikatorer for aktiviteten i amerikansk økonomi.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder