Topdanmark/CEO: Investeringerne og bedre effektivitet driver opjustering

Udgivet den 16-04-2024  |  kl. 09:09  |  
Arkiv: Foto

Forsikringskoncernen Topdanmark leverede et noget stærkere resultat end ventet for første kvartal, og de opløftende tal krydres med en opjustering af forventningerne til hele året.

Opjusteringen er særligt drevet af et godt investeringsresultat i første kvartal, men også forventninger om lavere omkostninger end tidligere vurderet spiller ind på den nye prognose.

Det fortæller Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark, i et interview med MarketWire.

- Opjusteringen er særligt drevet af investeringsafkastet. Investeringsafkastet performede væsentligt bedre - både i forhold til analytikernes forventninger, og i forhold til vores egne forventninger, siger Peter Hermann.

Trods et højt niveau af vejrrelaterede skader er selskabet ifølge Peter Hermann "faktisk også kommet rigtigt fint igennem kvartalet" på forsikringsområdet.

- Der rammer vi rimeligt tæt på vores forventninger. Og så er det sådan, at vi faktisk har været mere effektive på omkostningssiden. Vi har været effektive i forhold til at holde omkostningerne tilbage.

- Noget af det vil så komme i nogle af de andre kvartaler, men vi kan godt se, at for året tror vi godt, at vi kan skabe et bedre resultat i forhold til vores omkostninger også, siger Peter Hermann.

For hele 2024 venter Topdanmark nu et nettoresultat på 1250-1525 mio. kr. inklusive afløb. Tidligere ventede selskabet et overskud på 1150-1425 mio. kr.

Analytikernes forventninger til nettoresultatet i 2024 lå før regnskabet på 1338 mio. kr.

Prognosen for det forsikringstekniske nøgletal combined ratio, der sætter erstatningsudgifter og omkostninger i forhold til præmieindtægterne, er desuden ændret til 81,8-84,8 fra tidligere 82-85.

Forventningerne til den organiske præmievækst er uændret over 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯