Topdirektører i bankerne har også flekslån

Udgivet den 02-11-2009  |  kl. 08:01  |  

Det er ikke bare i den brede danske befolkning, at interessen for billige flekslån er helt forrygende for tiden. Den store appetit på risikable lån har også fundet vej til direktionslokalerne i de største danske banker og pensionsselskaber herhjemme.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Dermed afslører de absolutte topchefer i finanssektoren, at de slet ikke er så bange for den rentestigning, som flere ellers har advaret mod i løbet af året.

Når både politikere og topfolk i finanssektoren er med på vognen, kan det være svært at advare den danske befolkning om farerne ved disse lån, når renten stiger, mener direktør og partner i Finanshuset, Kim Valentin.

I banksektorens øverste lag har adm. direktør Peter Straarup fra Danske Bank selv et lån med variabel rente. Hans bolig i Gentofte er vurderet til næsten ni mio. kr., og lånet på 3,5 mio. kr. er finansieret i Danske Bank med variabel rente - dog uden afdragsfrihed. Han må derfor kunne antages at klare ganske store rentestigninger.

En af markedets andre store aktører, Nykredits adm. direktør Peter Engberg, har også finansieret sin bolig med flekslån. Hans hus i Klampenborg blev i 1995 vurderet til 2,2 mio. kr. Siden har han optaget lån på 2,6 mio. kr. med variabel rente men også uden afdragsfrihed. Sydbanks direktør Carsten Andersen har belånt sin bolig med en mio. kr. Her er der både tale om rentetilpasning og afdragsfrihed.

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder