Torsdagens aktier: Lundbeck trodsede fortsat fald i C25

Udgivet den 12-05-2022  |  kl. 17:08  |  
Arkiv: Foto

En lille slutspurt sidst på torsdagen bedrede billedet af et ellers dystert dansk aktiemarked, hvor investorerne stadig tyggede på de inflationstal fra USA, der allerede onsdag eftermiddag skabte bølgeskvulp på de finansielle markeder.

C25-indekset faldt dog med 0,4 pct. til 1584,86, men en i lang tid var indekset nede med mere end 2 pct., så resultatet blev til sidst noget bedre, end det længe så ud til.

I toppen endte igen medicinalselskabet Lundbeck, der stadig blev gavnet af det positive regnskab for første kvartal onsdag morgen og efterfølgende positive reaktioner fra analytikerne.

Regnskaber var der også flere af torsdag, men uden at de for alvor havde haft stor effekt i markedet.

- Det er de overordnede linjer, der stadig dikterer retningen og mindsker appetitten oven på inflationstallene onsdag. Der var meget volatilitet lige efter, men fra europæisk lukketid og frem satte de lange renter i USA sig. Markedet begynder igen at spekulere i noget, der kan være endnu værre end stagflation - nemlig recession, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef og partner hos Formuepleje, til MarketWire.

- Centralbanken i USA har måske ikke fået helt så meget råderum, i forhold til at inflationen aftager nok. Spørgsmålet er, om Federal Reserve og de andre centralbanker formår at navigere i det her miljø og sikre en blød landing, fortsætter han.

LUNDBECK FORTSÆTTER FREM EFTER STÆRKE REGNSKABSTAKTER

Lundbeck klarede sig fri af den generelle nedtur med sin stigning på 4,2 pct. til 466,25 kr.

Her var det fortsat det pæne regnskab for første kvartal onsdag morgen, der skabte god stemning.

Efter regnskabet, der på hovedtallene var en del bedre end ventet blandt analytikerne, har Bank of America løftet sit kursmål for medicinalaktien til 185 kr. fra 170 kr.

Anbefalingen er ifølge PLX AI fortsat "neutral".

Også Nordea har løftet sit kursmål for Lundbeck en smule - til 271 kr. fra 265 kr. - og anbefalingen "køb" er gentaget hos den nordiske storbank, der ifølge PLX AI ser Lundbeck-aktien som værende for lavt prissat.

Blandt eliteaktierne gik værst ud over Ambu og Vestas, der bakkede med henholdsvis 2,9 pct. til 86,90 kr. og 4,4 pct. til 148,14 kr. De to er nu faldet med omtrent 50 pct. og 26 pct. siden nytår.

GENMAB MED OPPRÆCISERING

Efter børslukketid onsdag afleverede Genmab i øvrigt sit regnskab for første kvartal, og det indeholdt blandt andet en oppræcisering af forventningerne.

Bunden af intervallerne for Darzalex-salget, omsætningen og indtjeningen blev alle løftet, og samtidig var driften i første kvartal isoleret set også bedre end ventet.

Genmab faldt dog med 1,4 pct. til 2033 kr. i torsdagens sure marked.

ALK-aktien bakkede også - med 3,1 pct. til 130 kr. - selv om allergivaccineselskabet klarede sig bedre end ventet i første kvartal.

Her var omsætningen lidt bedre end ventet, og driften var samtidig noget over det ventede med et overskud før renter og skat (EBIT) på 215 mio. kr. mod ventet 176 mio. kr. blandt analytikerne.

Alm. Brand steg 1 pct. til 10,90 Kr., efter at forsikringskoncernen i sit regnskab for første kvartal torsdag morgen fastholdt sin prognose for hele året.

Maersk Drilling faldt 2,8 pct. til 355,20 kr. efter sine tal for første kvartal, der viste en højere finansiel oppetid for riggene i arbejde, men til gengæld en lidt lavere dagsrate.

Derfor faldt omsætningen også en smule sammenlignet med første kvartal sidste år, men til gengæld voksede ordrebogen.

TIVOLI OPJUSTERER EFTER GOD START

Forlystelsesparken Tivoli har løftet sine forventninger til hele 2022, hvor der nu ventes en omsætning på 850-950 mio. kr. og et "marginalt positivt" resultat før skat.

Tidligere ventede Tivoli en omsætning på 800-900 mio. kr. og et negativt resultat, men en god sæsonstart har løftet troen på egne evner.

Aktien faldt alligevel med 1,4 pct. til 878 kr. torsdag.

Regnskaber var der i øvrigt også fra Kreditbanken, Gabriel Holding og Zealand Pharma.

Zealand faldt tungt efter sine tal, mens Gabriel Holding omvendt steg en smule, og Kreditbanken endte uændret.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯