Torsdagens aviser med Danske Bank, Nordea og Leo Pharma

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

URO OM KLIMAKRAV FÅR REDERIER TIL AT KØBE GAMLE SKIBE

Danske rederier køber i stigende grad brugte skibe frem for at bestille nye. Det skyldes, at de er usikre på de fremtidige miljø- og klimakrav. (Forside, side 6-7)

ARLA ØGER SALG AF LAKTOSEFRIE VARER 40 PCT. PÅ ÉT ÅR

Der er kun få laktoseallergikere, men en stærk vækst i salget af laktosefrie produkter og økologi sikrer Arla samlet fremgang trods mindre mælkesalg. (Side 8)

MOODY'S BEKYMRET FOR EUROPAS BANKER - NEDJUSTERER DANSKE BANK

Moody's valgte tirsdag aften at nedjustere kreditværdigheden på Danske Bank. Det er langt fra den eneste bank, som bureauet er bekymret for. (Side 12)

OMFATTENDE MANGLER I DANSKE BANKS OVERVÅGNING

Finanstilsynet har fundet "omfattende og væsentlige" mangler i Danske Banks markedsovervågning. Også Sydbank, Jyske Bank og Nykredit får påbud. (Side 14)

TRANSPORTMINISTER ÅBNER FOR DANSK FLYAFGIFT

Luftfartsbranchens forslag om en klimafond betalt af passagerer bliver ikke på forhånd afvist af regeringen, der ellers har betænkeligheder ved flyafgifter. (Side 16)

JP MORGAN: TID TIL AT GENTÆNKE SIKKER HAVN-AKTIVERNE

Den sikre havn har forandret sig med pengepolitikken, vurderer JP Morgan, der peger på alternativer til beskyttelse af porteføljen. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDSJÆLLANDSKE NETBRUGERE SAT I 5G-VENTEPOSITION

Borgere og virksomheder i Helsingør bliver de første almindelige danskere, der får adgang til den nye, lynhurtige mobilteknologi. Men hvornår de får muligheden, står endnu hen i det uvisse. (Forside, side 6-7)

TRUMP-TRIUMF ØGER RISIKOEN FOR HANDELSKRIG MED EU

USA, Mexico og Canada er blevet enige om en opdateret frihandelsaftale. Det er en stor politisk sejr for præsident Donald Trump, men det har været nødvendigt med store indrømmelser for at få Demokraterne med om bord. (Side 9)

BORGMESTER-PLAN KAN RAMME SPEKULANTER OG SKÅNE ANDELSHAVERE

Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens (K) har et bud på, hvordan man kan ramme den kortsigtede spekulation i udlejningsejendomme. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK FÅR KLØ FOR MANGELFULD MARKEDSOVERVÅGNING

Finanstilsynet har efter inspektion hos Danske Bank fundet flere væsentlige mangler i bankens markedsovervågning. (Forside, side 7)

LANDMÆNDENES INDTJENING EKSPLODERER

De danske svineproducenter har udsigt til et gyldent 2020. Svinepriserne ventes at nå op i niveauer, som ikke er set i årtier. (Side 4)

NORDEA HAR STOP FOR ANSÆTTELSER

Nordea skal skære i medarbejderstaben og forsøger at klare det med naturlig afgang. Konkurrenten Danske Bank har også indført ansættelsesstop. (Side 5)

LEO PHARMA KLAR TIL KAMP MOD BRANCHENS GIGANTER

Leo Pharma vil stå på egne ben i forsøget på at erobre en solid del af eksem-markedet fra branchens giganter med sit nyeste lægemiddel. En biotekanalytiker tvivler på strategien. (Side 8-9)

MINDRE VIRKSOMHEDER SER MERE DYSTERT PÅ FREMTIDEN

Efter flere års fremgang i beskæftigelsen er der de seneste måneder blevet trådt på bremsen i de virksomheder, der udgør rygraden af dansk erhvervsliv. (Side 15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer