Torsdagens aviser med Grundfos, Danfoss og SAS

Udgivet den 03-03-2022  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

VESTEN VIGER FRA AT RAMME RUSLANDS ØMMESTE PUNKT

Trods hårde økonomiske sanktioner har Vesten undladt at ramme Ruslands eksport af olie og naturgas, der udgør 34,5 pct. af statens indtægter. Vestlige virksomheder og borgere er dybt afhængige af de russiske leverancer, og et forbud vil især sende chokbølger gennem tysk økonomi. (Forside, side 12-15)

PROBLEMER MED MOBILBANK EFTER CYBERANGREB PÅ NORDEA

Nordeas kunder havde tirsdag problemer med at logge ind på deres mobil- og netbank, og årsagen skal findes i et cyberangreb. (Side 4)

GRUNDFOS JAGTER SMUTHUL I RUSSISK KONTRAKT

Grundfos sætter alle forretninger på hold i Rusland. For blot 40 dage siden indgik pumpevirksomheden stor kontrakt med russisk minister. (Side 6-7)

PENSIONSKASSER TAGER EN ALVORSSNAK MED SELSKABER

De største pensionskasser kræver, at virksomheder følger sanktioner, men forstår, at krigen giver udfordringer. (Side 8)

OLIEPRISEN HAR ALDRIG VÆRET HØJERE I KRONER OG ØRE

Massivt højere oliepris vil især ramme pendlerne hårdt, siger Danske Bank. (Side 12)

DANFOSS TROR PÅ HØJ VÆKST I ÅR TRODS KRIG:

Den grønne omstilling med elektrificering og øget energieffektivitet kører stærkt, så Danfoss tror på 17-30 pct. vækst. (Side 18)

INFLATION SÆTTER REKORD - INVASION KAN UDLØSE NYT HOP

Den europæiske inflation fortsatte sin stigning i februar - og det stiller Den Europæiske Centralbank i et dilemma forud for næste uges rentemøde. (Side 22)

NERVØSE INVESTORER SØGER MOD DANSKE AKTIER

Krigens udbrud har fået nervøse investorer til at flokkes om defensive danske aktier. Fremgang kan fortsætte, vurderer aktiechefer. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

KAMPEN OM OLIE OG GAS FÅR PRISSTIGNINGER TIL AT BREDE SIG

Inflationen i eurolandene ramte allerede inden Ruslands invasion i Ukraine det højeste niveau i 30 år, og nu stiger prisen på olie og gas endnu mere. Så alt tyder på, at prishoppet på energi og fødevarer vil brede sig til andre dele af økonomien. (Forside, side 4-6)

KRIGENS KONSEKVENSER KAN KNÆKKE SAS - MARKEDSVÆRDIEN HALVERET PÅ TO UGER

SAS-aktien er styrtdykket siden Ukraine-invasionen, der med stigende brændstofpriser og aflyste ruter er endnu en stor trussel mod selskabets fremtid. For SAS er i forvejen ramt af økonomiske vanskeligheder, omfattende besparelser og potentielt nye strejker. (Side 8-9)

BØRSEN I MOSKVA ER LUKKET - MEN I LONDON ER RUSSISKE AKTIER UDSLETTET

Dow Jones Russia GDR Index, der følger de London-listede russiske aktier, er på to uger dykket 98 pct. og indikerer altså, at der stort set ikke er nogen værdi tilbage i det russiske aktiemarked. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VIRKSOMHEDER LUKKER NED I RUSLAND AF FRYGT FOR SANKTIONER OG PR-TÆSK

Frygten for at overtræde sanktioner får danske selskaber på stribe til at sætte deres russiske forretningsaktiviteter på pause. Det er svært at komme uden om et af sanktionernes hovedmål, de magtfulde oligarker, vurderer en ekspert. (Forside, side 8-15)

DANFOSS LEVERER HISTORISK RESULTAT

Industrikæmpen Danfoss leverer sit bedste resultat nogensinde med en omsætning på 56 mia. kr. og et driftsresultat på 6,5 mia. kr. Forventningerne til fremtiden er kæmpestore. (Side 4)

VESTJYSK BANK ER MEST LØNSOM MENS DANSKE BANK ER DÅRLIGST

Selv hvis Danske Bank de kommende år indfrier egne målsætninger, ser storbanken ud til at hænge fast helt i bunden målt på evnen til at forrente egenkapitalen. Vestjysk Bank, der tidligere var i dyb krise og åbent talte om, at der var brug for held for at overleve, er nu bedst af alle. (Side 6)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder