Torsdagens danske avisuddrag med Nets, Danske Bank og ATP

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 07:22  |  

BØRSEN

MASTERCARD STÅR TIL AT SLÅ NETS I KAMP OM AT LEVERE NY BETALINGSPLATFORM

Seks nordiske storbanker nærmer sig annonceringen af leverandøren til en ny betalingsplatform. Det bliver dog ikke Nets, som risikerer at miste opgaver til den nye platform. (Forside + side 6-7)

CARLSBERG OPLEVER FREMGANG I DANMARK

Carlsberg gik frem på det danske marked i 2018. For første gang i fire år steg bryggeriets omsætning i Danmark. Fremgangen tilskrives blandt andet sidste års varme sommer. (side 8)

JYSK LOKALBANK STEGET MED MERE END 129 PCT. SIDEN NYTÅR

Den jyske lokalbank Vestjysk Bank har siden nytår oplevet en aktiestigning på mere end 129 pct, og ifølge en analytiker skyldes blandt andet bedre forretningsmæssige forhold samt muligheden for en fusion. (side 9)

AMERIKANSK EJER TRÆKKER MILLIARDER UD AF DANSK MEDICOSELSKAB

Det danske medicoselskab Radiometer Medical har betalt sin amerikanske ejer et udbytte på 8,75 mia. kr. svarende til selskabets samlede overskud over de seneste seks-syv år. (side 10)

MÆRSK-FOND KLAR MED 300 MIO. KR. TIL UDBYGNING AF ELNET I NIGERIA

A.P. Møller Holdings kapitalfond har overtaget det nigerianske energiselskab Impala Energy Holding for at udnytte elnettet i landet samt resten af Afrika. (side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TIDLIGERE MOLSLINJEN-INVESTORER VINDER AKTIESTRID EFTER AFNOTERING

Kapitalfonden Polaris og iværksætteren Henrik Lind skal betale 22 mio. kr. til Molslinjens tidligere minoritetsaktionærer, efter at en domstol har afgjort, at aktionærernes aktier blev tvangsindløst til en for lav pris. (Forside + side 8-9)

DANSK PLASTPRODUCENT OVERVEJER AMERIKANSK OPKØB

Den danske plastproducent Faerch Group, der i 2017 blev købt af kapitalfonden Advent, og som allerede har foretaget to opkøb af europæiske selskaber, lurer på et muligt opkøb i USA (side 4)

ATP VIL PÅ 10 ÅR FORDOBLE GRØNNE INVESTERINGER

Danmarks største pengetank, ATP, vil investere i grønne satsninger og venter i fremtiden, at de grønne investeringer vil fylde 50 pct. af pengetankens investeringsportefølje. (Forside + side 12-13)

BERLINGSKE BUSINESS

SOCIALDEMOKRATIET VIL HAVE BUND FOR SELSKABSSKATTEN

Socialdemokratiet vil have en bund under, hvor langt EU-landene kan sænke selskabsskatten. Det ventes dog, at gennemsnittet vil falde helt ned til 20,59 pct. mod det ønskede niveau på 22 pct. (Forside + side 8)

DANSKE BANK-CHEF FÅR IKKE NAVNEFORBUD

Byretten afviste onsdag at vedtage et navneforbud mod en tidligere Danske Bank-chef i forbindelse med bankens hvidvasksag. (Forside + side 10)

MT HØJGAARD TABER MILLIARDER EFTER APPLE-AFLYSNING

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har tabt en ordre på 1,9 mia. kr., efter at den amerikanske techgigant Apple har droppet opførelsen af et datacenter i Sønderjylland. (side 4)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder