Torsdagens internationale avisuddrag med Trump, Fed, Mexico og Brexit

Udgivet den 02-02-2017  |  kl. 08:10  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

TRUMPS VALG TIL UDDANNELSESPOSTEN MØDER PROBLEMER MED FLERE REPUBLIKANERE

To republikanske senatorer fra præsident Donald Trumps eget parti sagde onsdag, at de ikke ville stemme for Trumps valg til uddannelsesminister, som er faldet på milliardæren Betsy DeVos. Denne udmelding giver anledning til bekymring, da Betsy DeVos måske ikke har de nødvendige stemmer til at blive valgt. (TRUMP EDUCATION PICK BETSY DEVOS FACES REPUBLICAN HURDLE)

JAPANSKE ROBOTKOKKE PÅ ARBEJDE I FORLYSTELSESPARK

Maskiner i hele verden tilbereder allerede sushi, nudler og pizzaer. Nu har en japansk forlystelsespark skabt en restaurant med flere robotter end menneskelige ansatte. En robot med arme forbereder okonomiyaki, som er velsmagende pandekager, mens en anden laver cocktails eller donuts foran kunderne i parken beliggende i det sydvestlige Japan. Den japanske regering har været med til at finansiere projektet, som har til formål at undersøge, hvilke processer i køkkenet robotter kan overtage. (JAPAN'S ROBOT CHEFS AIM TO SHOW HOW FAR AUTOMATION CAN GO)

FED BIBEHOLDER KURSEN PÅ RENTEN

Den amerikanske centralbank (Fed) signalerede på onsdagens rentemøde, at banken bibeholder sin udsatte kurs med yderligere stigninger for de kortsigtede renter i år, som inflationen vender tilbage i retning mod målet. Banken undgik at give indikationer for tidspunktet til næste træk. (FED STAYS THE COURSE ON INTEREST RATES AS OUTLOOK IMPROVES)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

DEN GRÆSKE REGERING ER IGEN I HÅRDKNUDE MED BETALINGEN TIL KREDITORER

Investorerne dumper græske obligationer, da de frygter, at den græske regering ikke er i stand til at betale den gæld, som skal betales til sommer. Reaktionen kommer, eftersom den græske regering igen er gået i stå i forhandlingerne med landets kreditorer i euroområdet og Den Internationale Valutafond. Athen skal tilbagebetale 6 mia. euro til juli. (GREECE'S DEADLOCKED DEBT TALKS UNNERVE INVESTORS)

VOLKSWAGENS REGNING FOR EMISSIONSSKANDALE KAN OVERGÅ 25 MIA. DOLLAR

Volkswagens regning for virksomhedens emissionsskandale kan overstige 25 mia. dollar som følge af en aftale, der blev indgået sent tirsdag for at kompensere bilejerne i USA. Ifølge retsdokumenter fra USA skal Volkswagen betale 1,2 mia. dollar i betalinger i forbindelse med 80.000 af virksomhedens større, 3-liters diesel-drevne køretøjer, som er impliceret i skandalen.

(VOLKSWAGEN'S EMISSIONS BILL COULD SURPASS $25 BILLION)

MEXICO: NAFTA-FORHANDLINGERNE SKAL STARTE I MAJ

Mexicos præsident Enrique Pe ña sagde onsdag, at uret var begyndt at tikke for at lave en ny variant af NAFTA - den omfattende frihandelsaftale mellem Canada, USA og Mexico. Den mexicanske regering begyndte en 90 dages periode for at rådføre sig med landets private sektor og udarbejde en forhandlingsplan. USA forventes at lancere en parallel proces, men Washington har endnu ikke givet det nødvendige 90 dages varsel til Kongressen. (MEXICO SAYS NAFTA NEGOTIATIONS SHOULD START IN MAY)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYTIMES.COM)

UENIGHED MELLEM USA OG AUSTRALIEN EFTER TRUMPS BRATTE AFSLUTNING PÅ TELEFONSAMTALE

Et telefonopkald mellem præsident Trump og den australske premierminister truer med at udvikle sig til en diplomatisk uenighed mellem to loyale allierede, efter de to mænd udvekslede hårde ord om flygtningepolitikken, og Trump brat afsluttede opkaldet. (U.S.-AUSTRALIA RIFT IS POSSIBLE AFTER TRUMP ENDS CALL WITH PRIME MINISTER)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

HISTORISK OPBAKNING TIL AT STARTE BREXIT-FORHANDLINGER

Den britiske udenrigsminister Boris Johnson sagde, at det var historisk, da parlamentsmedlemmerne overvældende stemte for at udløse Brexit-forhandlingerne og begynde processen med at forlade EU. Stemmefordelingen efter en to-dages debat fordelte sig med 498 for og 114 imod. (BREXIT VOTE: BORIS JOHNSON SAYS 'HISTORY HAS BEEN MADE' AFTER MPS PASS BILL TO TRIGGER ARTICLE 50 BY 498 VOTES TO 114)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

EU DROPPER ROAMING-GEBYRER FRA JUNI 2017

Europæere vil fra denne sommer være i stand til at bruge deres telefoner uden at skulle frygte enorme regninger. Aftalen, som stadig mangler endelig godkendelse af Europa-parlamentet og alle dets medlemslande, vil sørge for at opkald, tekstbeskeder og brugen af internet vil koste det samme i alle Europas lande. Aftalen skal efter planen træde i kraft den 15. juni. (EU SET TO DROP ROAMING CHARGES FROM JUNE 2017)

NY FACEBOOK FUNKTION OPFORDRER TIL VENSKABER MED FREMMEDE BASERET PÅ DINE PLANER

Facebook tester en ny funktion, som tilskynder brugerne til at blive venner med folk, de faktisk ikke kender. "Discover people" inviterer dig til at introducere dig selv ved at opdatere forskellige dele af din profil. (FACEBOOK'S CREEPY NEW FEATURE ENCOURAGES YOU TO BE FRIENDS WITH STRANGERS BASED ON YOUR PLANS)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE):

NAVNET IKEA HAR EN VÆRDI PÅ 212 MIA. SVENSKE KRONER

IKEA beholder sin plads som Nordens mest værdifulde varemærke. For Ericsson fortsætter problemerne dog, og telegiganten er et af de varemærker, hvis værdi er faldet mest siden forrige måling. (NAMNET IKEA ÄR VÄRT 212 MILJARDER)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

DANSKERE RYGER OG DRIKKER MEST I NORDEN

Danskerne ligger suverænt i toppen af de nordiske lande, når det gælder brug af tobak og alkohol. Forskere fra de fem nordiske lande står bag den årlige undersøgelse af kost og andre vaner samt uvaner i Norden. Hver femte person mellem 8-65 år i Norden ryger. Hver syvende ryger dagligt. I Danmark er det 21 pct., som ryger dagligt. I resten af Norden ligger andelen mellem ni og 18 pct. (DANSKENE RØYKER OG DRIKKER MEST I NORDEN)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

17:15 Nvidia ses sælge for gigantisk milliardbeløb i Kina i år trods amerikanske restriktioner
17:05 Torsdagens aktier: Zealand igen i rekord i plusmarked med usikkerhed under overfladen
17:01 Torsdagens obligationer: Renten stod tæt på stille på fridag i USA og før jobrapport
16:32 Erhvervsorganisation frygter fiasko i historisk udbud for havvindmøller
16:02 Mærsk kan atter se fragtraterne stige: Vigtigt rateindeks er næsten firedoblet på et år
16:01 Noble/Sadif Investment: Hæver til "stærkt køb" fra "hold"
15:24 Norwegians børsværdi skrumper mere end 1,3 mia. kr. efter nedjustering
15:08 ECB's cheføkonom lufter bekymringer over høj inflation skabt inden for EU
14:59 Power tjener millioner igen - men omsætningen er faldet
14:22 USA/tendens: Lukket på grund af uafhængighedsdag - futures i overvejende plus
14:08 EU går videre med midlertidig told på kinesiske elbiler
14:07 Tørlastindeks falder for anden dag i træk
13:59 Frankrig indsætter 30.000 betjente i forbindelse med parlamentsvalg
13:54 Valuta: Mindre styrkelse af pund på valgdagen mens dollar svækkes
13:54 Dansk Vestas- og Siemens Gamesa-kunde afviser ikke køb af kinesiske vindmøller
13:31 Novo ser flere begrænsninger i studie der kæder supersællerter sammen med sjælden øjenlidelse
13:12 Europa/aktier: Fremgang på britisk valgdag - især til tyske Continental
12:45 Novo ser flere begrænsninger i studie der kæder supersællerter sammen med sjælden øjenlidelse
12:41 Skeptisk Pandora-analytiker ser fortsat pres på aktien - andre ser potentiale
12:30 Obligationer/middag: Marginal rentestigning mens USA holder fri